Bama.hu videó

2024.09.10. 17:17

Új lakók költözhetnek be a gondozási központba (galéria és videó)

Nagy mosollyal az arcukon fogadták a vendégeket az idős gondozottak a kedd délelőtti ünnepélyes megnyitó eseményen. A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ (OSZSK) Pécsi Gondozási Központjában alakítottak ki új férőhelyeket.

Tóth Viktória

Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a rendezvényen elmondta, hogy három baptista gyülekezet munkálkodik, szolgál Pécsett hosszú évtizedek óta, és a szeretetszolgálat 42 iskolájából 2 intézmény működik a városban. 

Baptista Szeretetszolgálat, Pécs, férőhelybővítés
A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ (OSZSK) Pécsi Gondozási Központjában alakítottak ki új férőhelyeket
Fotó: Laufer László

– A szociális ellátásban közel 30 ezer ellátottunk van országszerte, ebből 2000 Pécsett illetve Baranya vármegyében, s ebből 1200 az OSZSK ellátásában. Idősek gondozásában tudunk segítséget nyújtani, étkezésben, valamint fogyatékossággal élő fiatalok és felnőttek életébe szeretnénk elhozni azt a méltóságot, melyre a Biblia hív fel minket – árnyalta a képet az elnök.

Mint mondta, nagy öröm, hogy nem csak Magyarország legnagyobb idősotthona működik a városban (Malomvölgyben), hanem a Barátság utcában gyönyörű kerti környezetben egy templom szomszédságában 24-en élhették az életüket. S most több mint 50 százalékos férőhelybővítés valósulhatott meg, 13 új helyet alakítottak ki, melyek egy részét már fel is töltötték. Így összesen 37 fő részére biztosítanak majd itt helyet.

Lehet még jelentkezni a Baptista Szeretetszolgálat gondozási központjába

Jakab Melinda, a telephely szakmai vezetője elmondta, hogy a 13 férőhelyen csak nők élnek majd, ugyanis ők önellátásra még képesek, ám már rendszeres felügyeletet igényelnek. Így egy teljesen különálló részben kapnak helyet. Azért nyitottak főleg hölgyek felé, mert kétszer annyi női várakozó van a várólistán mint férfi. A  jelenlegi ellátottak közül (31 fő), 7 férfi van és 24 nő, jelentkezésre még van lehetőség. 

– Az ellátotti létszám emelkedésével a szakmai létszám is emelkedett, az eddigi 5 fő gondozónőről 9 főre, a 4 órás terápiás munkatárs most már 8 órában látja el feladatát

 – hangsúlyozta.

A rendezvényen az idősek is műsort adtak, az esemény végén a Bányászszív dalcsapat adott elő néhány dalt. Ezt követően az új épületrész előtt Révész Lajos lelkész áldotta meg az intézményt és a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában