Ars Sacra

2024.09.17. 11:00

Egész héten tart még a fesztivál

Wald Kata

A püspökség kertje igazi látványosság

Fotó: KOVACS LILIANA

Hétvégén elstartolt a szakrális töltetű kulturális programokat felsorakoztató Ars Sacra Fesztivál, a rendezvények sora azonban még nem ért véget. Szeptember 22-ig Baranyában is még több helyszínen várják az érdeklődőket. 

A Dóm Kőtár az Ars Sacra Fesztivál idején, szeptember 21-22-én 9-től 17 óráig ingyenesen látogatható. A fesztivál zárónapján, szeptember 22-én, vasárnap 16 órától a a kiállítás anyagát Kő-fejtő Múzeumi foglalkozás keretében mutatják be, amelynek  részeként a tárlatban megjelenő minták gipszből való kifaragására is lehetőség nyílik. 

Szeptember 18-án 19 órára a Pécsi Bazilikába várják az orgonazene kedvelőit, akiket érdekel a pécsi orgonisták legújabb generációjának zenei világa és fejlődése. 

Szeptember 20-án és 21-én 14 órai kezdettel az Egyházmegyei Levéltár is várja a látogatókat, a Pécsi Egyházmegyei Könyvtárban ugyanezeken a napokon 15 órától tartanak épületbejárással egybekötött könyvtárbemutatót.  

A Pálos templom szeptember 20-án Nyitott Templomok Éjszakájára invitálja az érdeklődőket - a látogatók egy éjszakai sétán és a Lelki Központ kapcsolódó ingyenes programján vehetnek részt. A templom 19 órától 23 óráig látogatható.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán szeptember 19-én Vargyas Ildikó "Virágos keresztúton" című kiállítása lesz megtekinthető, ugyanezen a napon Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztályán 17 órakor a Sárközi gyöngymunkák című könyv bemutatójára kerül sor az alkotók részvételével, illetve sárközi gyöngygallérokat bemutató alkalmi tárlat nyílik. 

A Bólyi Római Katolikus Plébániatemplomban Szeretetre hívogató zenés-verses estet tartanak a fesztiválhoz kapcsolódva szeptember 18-án 18 órakor

Zengővárkonyban szeptember 22-én a Szalma-Kincs-Tár Gyűjtemény Lélekmadarak búzából címmel szervez programot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában