Hoppál: a fél város ezen röhög

19 órája

Már a TV2 reggeli műsorában téma a pécsi malaclopási ügy (videó)

Az országos sajtó ingerküszöbét is elérte a pécsi malac-ügy: a helyi baloldalnak kínos ügyről kérdezték Hoppál Pétert, Pécs fideszes országgyűlési képviselőjét a TV2 Mokka című reggeli műsorában.

Bama.hu

Hoppál Péter nem köntörfalazott

Fotó: Laufer László

A lapunk által feltárt ügyről Hoppál Péter a műsorban felidézte, hogy a tavaly ősszel a rendőrség jelzése alapján a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai kiszálltak, hogy befogjanak egy kóborló malacot. "Ez ugye nem normális eset" – fogalmazott a fideszes honatya, jelezve, hogy a befogott állatot aztán egy ebrendészeti telepre szállították.

Mint kiemelte, a malac ugyanakkor nem került be a szervezet adatbázisába és ahelyett, hogy keresett állatként regisztrálták volna, elkezdték hizlalni. 

Rendhagyó sztori. Vannak képek is róla, hogy az ebrendészeti telepen malacot hizlalnak a közterület-felügyelet kollégái

 – érzékeltette Hoppál Péter.

Az országgyűlési képviselő egyúttal emlékeztetett rá, hogy az állatot a vasárnapi kertvárosi időközin a baloldali összefogás színeiben induló Fürj Csaba szállította volna el, megjegyezve azt is, hogy e történetelemet Fürj tagadja.

Hoppál szavai szerint azért ciki az eset, mert ezután Fürj Csaba azt ajánlotta fel, hogy a köztisztviselői napra a levágott disznóból készült kolbászokat árusítják, és a bevétellel - jótékonysági célt kitűzve - segítenek egy pécsi állatmenhelyen. A nemzeti oldal politikusa ezen a ponton jelezte: (Fürjnek) valahogy mégis köze lehet a dologhoz.

Hoppál Péter úgy folytatta, hogy Fürj ezután jelentkezett az érintett menhelynél, ahol közölte: nem a disznóságokból összegyűlt pénzből, hanem saját képviselői keretéből, azaz közpénzből akar 60-80 ezer forintot átadni a szervezetnek. „Pénzt még nem kapott az állatmenhely és nem tudjuk, hogy hol vannak a disznóságok, ez egy kabaré” – summázott a jobboldali honatya, aki megjegyezte: a fél váron ezen röhög Pécsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában