Escargo színház: bővülő palettával várják a közönséget az új évadban

Évadnyitó sajtótájékoztatón jártunk az Escargo Szobaszínház és Alkotótérben. Az Escargo csapata az idei évadban egyre bővülő kínálattal várja a közönséget, a saját produkciók mellett vendégjátékok, zenei fellépők érkeznek, valamint folytatódnak a színházi nevelési foglalkozások.

Mohay Réka

Idén is haladnak tovább az Escargo Színházi Nevelési Szövetkezet drámapedagógiai, diákszínjátszó foglalkozásai, de bővül is tevékenységük, ugyanis az iskolások és egyetemisták mellett idén felnőtt csoportot is indítanak – tudtuk meg a sajtótájékoztatón Tóth Zoltántól és Szabó Márktól.

escargo
Az Escargo csapata az idei évadban egyre bővülő kínálattal várja a közönséget
Fotó: Kovacs Liliána

Az Escargo csapata saját bemutatóit is ismertette, idén is változatos műsort ígérnek: Id. Bagossy László két előadást rendez, a Lola Blau című monomusical a holokauszt során átélt drámai tapasztalatok fényében vizsgál mai kérdéseket. Például azt, hogy mi lehet az oka annak, hogy míg a népirtás évei az életigenlést erősítették a legtöbbekben, addig a mai, sok szempontból nyugodtabbnak mondható korban viszont egyre nő az öngyilkosok száma. Bagossy emellett Háy János Házasságon innen és túl című darabját rendezi az évadban.

Tóth Zoltán a Bóbita Bábszínházzal közös, Ajándék című, interaktív színházi nevelési foglalkozás során a gyermekvállalás kérdéseit boncolgatja, Komlóczi Zoltán pedig José Saramago Káin című regénye alapján készít zenés monodrámát a teremtő ellen lázadó bibliai karaktert alapul véve, Káin útja címmel.

Hetesi Júlia vezetésével két slam poetry előadással is készül az Escargo csapata. Az egyik a már tavaly bemutatott Édeshármas, melyet folyamatosan bővítenek és csiszolnak, a másik pedig Pár-kapcsolat címmel a férfi-női viszonyokat és félreértéseket járja majd körül humoros, modern hangvételben.

 

Vendégelőadásokkal is készül az Escargo színház 

Egyre több vendégjátéknak ad otthont az Escargo szobaszínház. Fellépnek olyan Pécshez kötődő művésznők, mint Dévényi Ildikó, Vermes Tímea és Sárközi Edina. A vendégek között lesz többek között Hajdu Steve és Oroszlán Szonja, illetve Ember Márk és Törőcsik Franciska. Itt lesz látható Varsányi Anna Legjobb barátnők című előadása, Huber Péter pécsi dalszerző pedig Örök lázadó címmel ad koncertet. Az Escargo színháztermében az idei évadban egyre több lehetőséget kapnak pécsi zenészek is a bemutatkozásra, a tervek szerint nyolc-tíz csapat játszhat majd a közönségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában