Postabontás

4 órája

Bosszankodik olvasónk: Ha a hitelügyintéző nincs tisztában a vonatkozó rendeletekkel, akkor kinek kéne?

Bama.hu

A kép illusztráció.

Fotó: PanuShot

Aki valaha hitelt vett fel, jól tudja, hogy egy ember bére csak a feléig terhelhető törlesztőrészlettel. Az én keresetem szerencsére a kalkulált összegnek a többszörösét is elbírta volna. Elindítottam az igénylési folyamatot, majd az elbírálásnál elutasították az igénylésemet. Értetlenül álltam a helyzet előtt, felkerestem egy másik bankot is, ahol az ügyintéző azt mondta, szerinte semmi probléma nem lesz. Mégis volt. Kérdésemre, hogy miért utasítottak el, nem tudott választ adni. Banktitok - mondta. 

Mégis hogy lehet előttem titok egy pénzügyi átvilágítás rólam? Ügyintézőről ügyintézőre jártam, ám csak tanácstalanul vonogatták a vállukat. Kezdtem kétségbe esni. Nem lehet, hogy feltörték a bankszámlámat, visszaéltek az adataimmal? A válasz amit kaptam, hogy nyugodjak meg, ilyen nem történt, de valójában ők sem értik miért vagyok elutasítva. Egyáltalán nem nyugtattak meg. Hónapokig húzódott az ügy, mire egy újabb ügyintéző bedobta a megoldást, mely mondhatni az orrunk előtt hevert. Egy rendelet már azt is figyelembe veszi, hogy a meglévő hitelnek milyen hosszú a kamatperiódusa. A kérdés az, hogy erről a többi ügyintéző miért nem tudott? Vagy nekem kell átnyálazni a törvényeket, mielőtt a bankhoz fordulok?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!