Fejlesztés

4 órája

Három pályázatról tájékoztatták a lakosságot Mágocson

Pályázati tájékoztatót tett közzé Mágocs Község Önkormányzata, amelyben három TOP PLUSZ projektről számolnak be.

Czeczon Enikő

Fotó: Kovács Erika

Az első az „Élhető települések” Belterületi csapadékvíz-elvezető árokrendszer kialakítása a településen címmel, aminek keretében 100 millió forint támogatást nyertek. Szeptember 16-án a képviselő-testület eredményessé nyilvánította a közbeszerzési eljárást, kiválasztotta a kivitelező cégeket, amellyel a szerződés megköthető. 

Az Árpád, a József Attila, a Deák és a Gagarin utca kivitelezési munkáinak költsége pályázati forrásból biztosított, így hamarosan megkezdődnek a munkák. Mindemellett a Petőfi utca és Széchenyi utca esetében a hiányzó forrást többlettámogatási igény benyújtásával vagy önkormányzati saját forrásból biztosítják majd. 

A második pályázat szintén az „Élhető települések” keretében valósul meg, amelynek alcíme: Mágocs településközpont közösségi tereinek revitalizációja. 

A kivitelezési munkák a Templom téri és Dózsa közti területen is befejeződtek, továbbá a művelődési ház felújításához többlettámogatási igényt nyújtottak be, amelynek eredményéről még nem kaptak értesítést, de bíznak a pozitív elbírálásban.

A harmadik TOP PLUSZ-os pályázat a „Helyi gazdaságfejlesztés Mágocson", aminek részeként 400 millió forint támogatást kapott a település. Ennek alapján az ipari csarnok és az infrastruktúra engedélyezési tervei elkészültek, és folyamatban van a kiviteli tervek készítése. Ezt követően indítható meg a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!