Malacuk volt?

2024.09.07. 12:00

Disznó ügy miatt ülhet össze közbiztonsági tanács

Hetek óta masszívan tartja magát az a történet a Pécsi Közterület-felügyelet berkein belül, hogy egy disznót fogtak be és nevelgették, de állítólag egy képviselő jelentkezett érte. Hivatalosan mindent tagadnak a szervezetnél, de a botrány miatt Barkóczi Csaba képviselő, tanácstag pénteken kezdeményezte a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács ülésének összehívását.

Bóka Máté Ciprián

Lapunk elsőként foglalkozott azzal a történettel, miszerint egy mázsa nehéz is lehetett az a disznó, amelyet egy darabig állítólag etetgettek a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai, majd pedig állítólag egy baloldali képviselő jelentkezett érte. Ez abból a birtokunkba került hangfelvételből is kiderült,  amelyen az egyik felügyelő beszélt történetről. Amikor az ügyben kerestük napokkal ezelőtt a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét, Schrancz Richárdot, akkor írásban nem reagált kérdéseinkre, de végül telefonon többszöri próbálkozás után elértük, akkor viszont szóban tagadott. 

Terjed a disznó története

Ugyanakkor közben több média figyelmét is felkeltette a pécsi disznó sztori, és újabb részletek is napvilágot láttak a témában. Mindezek után pedig már a pécsi önkormányzat képviselője részéről is nyomós indokként merült fel az eset körülményeinek tisztázása. Barkóczi Csaba képviselő a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács tagjaként indítványozta, hogy hívják össze tanácsot és az ügyben hallgassák meg a szervezet vezetőjét, Shrancz Richárdot. 

A közterület-felügyelőknek, a pécsi polgármesternek, a katasztrófavédelem illetékeseinek,  a tanács társelnökének, azaz Fürj Csaba jobbikos képviselőnek, illetve a pécsi rendőrkapitánynak, Korontos Zoltánnak is címezte indítványát.  Ebben közölte, hogy a "helyi- és országos médiában vezető hírként jelent meg, hogy a Pécsi Közterület-felügyelet egyik telephelyéről nyomtalanul eltűnt egy disznó, amelyet korábban a szerv munkatársai fogtak be, ám annak nyilvántartása és később eltűnése körül is szabálysértések történhettek. Egyes hírek szerint ráadásul pécsi városházi politikusok is érintettek az ügyben". Hozzátette, a sajtóhírek szerint az egyik állatvédelemmel foglalkozó pécsi alapítvány vezetője pedig maga is megerősítette, hogy kapott megkeresést egy malac elhelyezésének ügyében, de azt végül nem hozzá szállították.

Barkóczi Csaba szerint az 

az ügy jelentősége, hogy rombolja a Pécsi Közterület-felügyeletbe vetett közbizalmat és egyben nevetségessé is teszi a szerv működését a lakosság szemében

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság lapunk megkeresésére megerősítette, hogy tavaly november 12-én kora reggel telefonon kértek rendőri segítséget egy Pécsett, a nagyárpádi városrészen az úton, az autók között riadtan rohangáló házi sertés miatt. Az állatot a kiérkező gyepmester a helyszínen lévő rendőr támogatásával befogta, majd a sertést elszállította – tette hozzá a rendőrség.
A gyepmester pedig valóban a Közterület-felügyelet hatásköre alá tartozik, így bizonyosan nekik kellett az állattal kapcsolatos intézkedéseket megtenniük. Ezek után tehát kérdés, hogy mi történt a befogott állattal, valóban egy baloldali koalíciós képviselőhöz került? Ha igen, akkor az súlyos hatósági kérdéseket vet fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában