Sumonyban és a csertői halastónál

2 órája

Baranyai programjai is lesznek az Európai Madármegfigyelő Napoknak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) baranyai csoportja a szombaton és vasárnap esedékes Európai Madármegfigyelő Napokhoz kapcsolódva a sumonyi madárgyűrűző táborban várja egész hétvégén az érdeklődőket.

Bama.hu

A borjádi kis héja

Fotó: Mohácsi Gábor

Mint legutóbbi hírlevelükben írták, minden évben az egyik legjobban várt eseményük az Európai Madármegfigyelő Napok melyekre az idei évben október 5-6-án kerül sor. „A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba” – tették hozzá.

Az esemény magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője, az akció egyben verseny is az európai államok között – hívták fel a figyelmet.

A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a megfigyelt madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt – emlékeztetett a baranyai csoport.

Mint minden évben Baranyában az idén is a Sumonyi madárgyűrűző táborban várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap is. Emellett, szombaton, október 5-én a Csertői halastónál 8 és 14 óra között madárgyűrűzéssel egybekötött madármegfigyelést tartanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában