Világnap

2024.09.09. 15:00

Néhány egyszerű trükk, hogy könnyebb legyen az életünk

Sokan nem is tudják, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy egy műtét vagy sérülés után újra visszanyerjük régi erőnket. Szeptember 8-án azokat ünnepeltük a fizioterápia világnapja alkalmából, akik ebben segítenek nekünk.

Jusztin Levente

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Egy ember életében bármikor előfordulhat, hogy egészségügyi ellátásra szorul. Sportolás közben, baleset következtében, vagy akár egy rossz mozdulat után kialakulhat olyan mozgásszervi sérülés, ami miatt szakemberhez kell fordulnunk. Legrosszabb rémálmaink egyike ez – a fizioterápia viszont kezelési módjainak köszönhetően rengeteg egyszerű módszer segíthet minket a gyógyuláshoz.

Pontosan mit is takar a fizioterápia?

Összefoglaló név a fizioterápia, az orvosi terápiák természetes gyógymódjait foglalja magába, mivel fizikai és kémiai energiákkal gyógyítja a problémás területet. A legismertebb területe a gyógytorna, amely mozgással keletkezett fizikai energiákkal dolgozik és gyógyít. A fizikai erőket hasznosító módszerek közé tartozik még a gyógymasszázs, a hidroterápia vagy a balneoterápia. A fizikoterápia is a fizioterápia csoportjába tartozik, ekkor kémiai hatásokkal segítik a gyógyulást a szakemberek. Elektromos stimulációval, ultrahanggal, vagy polarizált fénnyel dolgoznak, ezeket általában kevésbé ismerik az átlagos emberek. A szakorvosok komplex fizioterápiás kezelést javasolnak a különféle mozgásszervi megbetegedések gyógyítására, mivel a leghatékonyabban így gyógyul meg a beteg.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában