Nyereményeket sorsolnak

2024.09.16. 20:00

Biciklivel járhatunk munkába, most játékosan

Rengeteg európai város törekszik arra, hogy a kerékpáros közlekedési infrastruktúrát fejlesszék. Pécs belvárosában is egyre több biciklissel találkozni, akik munkahelyükre két keréken érkeznek. Most játékra hívja őket a Bringázz a munkába mozgalom.

Jusztin Levente

A munkahelyi biciklis brigádokat szólítja meg a Bringázz a munkába, őszi pontszerző versenyt hirdetett. A verseny szeptember 9-én indult, október 20-ig van ideje a tíz fős csapatoknak arra, hogy 3000 pontot összegyűjtsenek.

Játékra hívja a bicikliseket a Bringázz a munkába mozgalom
Játékra hívja a bicikliseket a Bringázz a munkába mozgalom

Bárki csatlakozhat a kihíváshoz, aki biciklivel közlekedik

Munkahelyünkön keresztül vehetünk részt a versenyen, a regisztrációnál a cégnév, adószám, e-mail-cím megadásával lehet csatlakozni. Mindenképpen szükséges még a Bringázz a munkába! applikáció letöltése, ahol az elégetett kalóriát lehet ellenőrizni, illetve hogy mennyi károsanyag-kibocsátástól óvtuk meg a környezetünket.

Aki azt gondolná, hogy egy fitnesz-applikációról beszélünk, az téved. A program felkínál különböző kihívásokat és játékokra invitál a munkába járással kapcsolatban, ahol nem a távolság számít, hanem az aktivitás. Pontokat a munkába tekerésért kap mindenki, naponta egy alkalmat regisztrál az applikáció. Minden sikeres munkába érést 10 ponttal jutalmaz a rendszer, ha négy egymás utáni nap bringával megyünk, akkor a negyedik naptól kezdve már 20 pontot lehet kapni. De lehet ezek mellett bónuszpontokat szerezni a alkalmazás gyakori használatával, illetve új felhasználók meghívásával.

Vármegyénk több településén is divat

Baranya több városában is rengetegen használják kerékpárjukat az általános közlekedéshez. Mohács és Szigetvár domborzati adottsága alkalmas arra, hogy minden gond nélkül közlekedjen bárki. A pécsi belváros már tartogat emelkedőt a két kerékkel közlekedők számára, de viszonylag könnyen megközelíthető több munkahely, egyetemi épület. Egy ötven év körüli férfi, aki Pécs belvárosában él elmondta, hogy számára soha nem jelentett kérdést, hogy biciklivel járjon el a vásárcsarnokba és a belvárosi munkahelyére. Sokszor küzd a gyalogosokkal, mert szerinte nem értik, hol van a kerékpárosok és a gyalogosok számára kijelölt hely, ha egyáltalán van.

Egy fiatal mohácsi örül annak, hogy viszonylag laposabb településen él, ahol a kerékpáros infrastruktúra is ki van alakítva. Ő is sokat biciklizik otthona és a munkahelye között minden gond nélkül, így ő szívesen venné rá kollégáit, hogy csatlakozzanak egy ilyen kerékpáros kihíváshoz.

A környezettudatosság motiválja őket

A Bringázz a munkába kampány a Magyar Kerékpárosklub szemléletformáló kampánya. Próbálják a kerékpárral kevésbé aktív embereket megszólítani, hogy járjanak iskolába és munkahelyre többet bringával. Szeretnék ezzel megmutatni, hogy ez egy olyan életforma, amire ha az ember rászokik és mindennapossá válik, sokat tehet a környezet védelméért.

Nyeremények: 

1. helyezett: 
1 bebiciklizés oktatás 65E Ft értékben VAGY
1 szemléletformáló előadás VAGY
egy saját céges kihívás az applikációban
ÉS minden csapattag kap egy erre a kampányra készült egyedi bögrét.
2. helyezett: 
minden csapattag kap egy erre a kampányra készült egyedi üvegpalackot.
3. helyezett:
minden csapattag kap egy erre a kampányra készült egyedi lunchboxot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában