Könyvbemutató: „Kárpátkemence – 1100 év ízei”

2024.09.16. 21:00

Sztárszakács érkezik Pécsre, bemutatja, hogy kerül magyar kolbász az olasz pizzára

Mohay Réka

Forrás: MW

Fotó: Pesti Tamás

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központja szeptember 17-én, kedden 17:00 órakor könyvbemutatót tart Ruprecht László „Kárpátkemence – 1100 év ízei” című művével. Az esemény helyszíne az MCC pécsi központja (7622 Pécs, Czinderi u. 6.).

A kötet a magyar gasztrokultúra történetét tárja fel, bemutatva, hogyan hatottak egymásra a Kárpát-medence különböző hagyományai az elmúlt ezer év során. A könyv szerzője áttekinti, hogyan alakultak át a különböző népek alapanyagai és főzési technikái a magyar konyhában, párhuzamba állítva a középkori „fúziós” ételeket a modern gasztronómiai trendekkel.

A kötetet Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, a könyv ötletgazdája és elismert szakács mutatja be kedd délután. Ruprecht László több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Számos eseményen képviselte hazánkat az Egyesült Királyságtól Japánig. A Köztársasági Elnöki Hivatal számos kiemelt díszétkezését alkotta meg. Tanácsadóként segítette vidéki éttermek és szállodák megnyitását és munkáját, amelyek közül a Michelin többet is díjazott vagy ajánlott. 2012 óta egyesületével Magyarország, Felvidék és Erdély gasztronómiájának fejlődésén dolgozik. 2018-ban Pro Turismo díjat, 2023-ban a Magyar Érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában