Kevés a nóvum, az eredmény

20 órája

Nyolcoldalas beszámolót adott le az újabb 16 millióval megbízott tanácsadó

Újabb beszámolót tett közzé a pécsi önkormányzat a polgármester sportlobbistájától, akivel – mint arról lapunk korábban beszámolt – 2025 végéig ismét hosszabbított a városvezető. Munkájáért újabb 16 millió forintot tehet zsebre a Gyurcsány Ferenc egykori, budapesti illetőségű államtitkára.

Bama.hu

Török Ottó munkájának értelmét sokan megkérdőjelezik

Fotó: Laufer László

A korábbi ilyen anyagoknál valamennyivel hosszabb, ezúttal nyolc oldalas beszámoló Török Ottó ilyen jellegű írásainak megszokott forgatókönyvét követi. Harmadik negyedévi beszámolóját azzal indította, hogy – mint írja – figyelemmel a nyári olimpiai játékokra, egy alkalommal személyesen, illetve többször telefonon egyeztetett a szakpolitikáért felelős államtitkárral.

A „sportlobbista” egyebek mellett azzal folytatta, hogy „az önkormányzati választások lezajlása után a korábbi megállapodások folytatásáról egyeztettünk, különös tekintettel az új építési törvényben foglalt szakpolitikai tevékenységeket illetően”.

Mint kifejtette, tájékoztatást kért és kapott a Pécset érintő, folyamatban lévő ügyekről, tájékoztatást adott a Pécsi Városi Jégpálya lefedésének aktuális státuszáról, illetve „közös álláspontot alakítottunk ki a finanszírozás formájáról, továbbá letárgyaltam államtitkár úrral a TAO beadványunk támogató aláírását, engedélyét”.

Lapunk szeptember elején számolt be arról, hogy új részletek kerültek napvilágra a pécsi műjégpálya tervezett befedésével kapcsolatban. A jelen állás szerint csaknem 690 millió forintos támogatással együtt, összesen mintegy egymilliárd forintba kerülő, nagy volumenű fejlesztés a jövő márciusi szezonzárás után indulhat. Még július közepén Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője a konkrét beruházási összeg megjelölése nélkül arról számolt be lapunknak, hogy Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára zöld lámpát adott pécsiek által is vágyott beruházásnak.

Török Ottó a beszámolójában kitért arra is, hogy az aquapark előkészítésének utolsó fázisát jelentő „feltételes tervezői közbeszerzési eljárás sikeres lebonyolítása érdekében kértem és kaptam szakértői támogatást a szakpolitika részéről az eljárás bíráló bizottságába”. A lényegében e fenti két pont jelentette a korábbi beszámolókban foglaltakhoz képest nóvumot.

A sportlobbista tevékenységét egyébként rendszeresen kritizálja a pécsi jobboldal, valamint a polgármesterrel kritikus helyi baloldali politikai szereplők is. Barkóczi Csaba, az önkormányzati választáson a pécsi polgári szövetség színeiben egyéni mandátumot nyert önkormányzati képviselő egyenesen arcátlanságnak nevezte, hogy regnálásának utolsó napjait töltő baloldali városvezetés úgy adott 16 millió forintos megbízást egy tanácsadónak, hogy néhány hét múlva már új összetételű közgyűlés lesz.

Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője korábban azt kifogásolta Törökkel kapcsolatban, hogy az ex-államtitkár eddig 50 millió forintjába kerülhetett a pécsieknek, holott az illető rendszerint nincs is Pécsen, valamint nem is készült el a többi között sem az akvapark, sem az új tanuszoda, sem az új stadion.

Körömi Attila, a polgármester egykori programírója, aki szembefordult egykori szövetségesével pedig mér márciusban arról beszélt lapunknak adott interjújában, hogy „Péterffy jóvoltából” Török Ottó nulla munkáért visz el 50 milliót, mert az MSZP egyik fővárosi kerületében polgármesterjelölt (volt).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában