Bama.hu videó

2024.09.11. 14:06

Pécsi hallgatók alkotásaival találkozhatnak munka közben – (videó)

Különleges együttműködés indult el a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és a Soft Flow Kft. között. A cég pécsi telephelyén mostantól több elkészült műalkotást is láthatunk, hiszen a szerdai napon egy tárlatvezetéssel egybekötött átadón mutatták be az egyetemi hallgatók szobrait és festményeit.

Jusztin Levente

Felkerültek a falakra a diákok alkotásai

Fotó: Laufer László

Ambruszt Simon, a Soft Flow Kft. ügyvezetője mutatta be az alkotásokat és új helyüket, aki szeretett volna véget vetni annak a folyamatnak, hogy az egyetemi alkotások Pécsről távolra kerüljenek. Pécs a régió kulturális központja, ezért fontosnak tartja az ügyvezető, hogy a pécsi alkotások a városban maradjanak. Ez vezetett oda, hogy partnerséget kezdeményezzenek a művészeti karral.

Szemléletformáló tevékenység is ez egyben, mivel a mai fiataloknak nincsen kialakult igényük arra, hogy ezeket a kinccsel felérő műveket gyűjtsék, kiállítsák, vagy éppen csak megtekintsék. A cégnél dolgozók számára ezzel mindennapi látvánnyá váltak a szobrok és festmények: a mostani együttműködés első lépéseként a munkakörnyezetbe idomulva helyezték el az alkotásokat.

Ez az együttműködés reményeik szerint követendő mintaként szolgál: a Soft Flow Kft. eddig is sokat tett a társadalmi szerepvállalás tekintetében. A cég jó példát szeretne mutatni arra vonatkozóan, hogy – társadalmilag felelősségteljesen munkavégzés mellett – értéket közvetít a környezete és a lakosság felé.

Dr. Lengyel Péter, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar dékánja hangsúlyozta: hallgatók munkáját minél több helyen szeretnék bemutatni. Ehhez a kapcsolati tőkéjüket kihasználva szeretnének hasonló megmozdulások keretén belül partnerekre lelni, mint ahogyan most a Soft Flow Kft. esetében. Elmondása szerint igazán imponáló volt az, hogy egy inspiráló közeget akart a cég teremteni, így igen gyümölcsöző kapcsolat alakulhat ki a továbbiakban is a Soft Flow és az egyetemi kar között. Az egyetemen kiemelten fontos cél az, hogy a kikerülő művészek társadalmi és kulturális környezetüket hatékonyan formálni tudják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában