Bama.hu videó

2024.09.06. 08:22

A Star Wars univerzum karakterei ismét elfoglalják a Zsolnay Negyedet

Fénykardok, droidok, 3D nyomtatott szobrok, miniatűrök, előadások, felvonulás. Mindezek várják a rajongókat a második pécsi Star Wars napon szeptember 7-én a Zsolnay Negyedben található E78-ban.

Czeczon Enikő

A 2023-as nagy sikernek örvendő első felvonás után nem volt meglepő, hogy másodjára is megrendezik a Star Wars univerzumnak teret adó rendezvényt Pécsen.  

Star Wars Nap, Pécs, Zsolnay Negyed
Másodszor is Star Wars Nap Pécsen
Fotó: Laufer László

A Zsolnay Negyed területén a nap folyamán kétszer 10:30; 14:30 vonulnak fel a Csillagok háborúja karakterei, akik szívesen pózolnak egy-két közös fotó erejéig. Az esemény előadásoknak és beszélgetéseknek is otthont ad. Csuka Gábor, az 501-es Légió tagja, a Star Wars érdekességeiről fog mesélni, majd beszámolót hallhatnak az érdeklődők az űriparról, valamint a Vader: egy rajongói film készítőivel történő beszélgetésen is részt vehetnek. Érkezik még mellettük a rendezvényre Fazekas Attila képregényrajzoló, valamint Molnár Ilona, Ahsoka Tano magyar szinkronhangja és Star Wars szinkrontársai is. 

A Star Wars filmekből is jól ismert R2-D2-val és BB8-al is találkozhatnak az érdeklődők

Az eseményre számos kiállító is kitelepül: az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége, a Lázadó Légió, a Mando Mercs, a The Force Alliance, a Díszlet/Droid építők, a DK Kohó és Banks Props. Mindemellett lesz fénykard kiállítás a Saber Force, Sabers Unlimitad jóvoltából, és megcsodálhatják az érdeklődők a rendezvényen az R2-D2-es és BB8-as egységet, valamint egy AT-AT birodalmi lépegetőt is. 

Ha ez még nem lenne elég, akkor a programon a rajongók találkozhatnak Star Wars diorámásokkal, makett- és szoborkészítőkkel, akciófigurák és SW Lego kiállítókkal,  társasjátékosokkal, szerepjátékosokkal is. 

Fontos megemlíteni, hogy a DK Kohó a Zsolnay Örökségkezelő NKft. közreműködésével jótékonysági akciót is szervez. Licitálni lehet egy egyedi gyártású Ahsoka design klónsisakra, amelyet Molnár Ilona, a karakter szinkronszínésze dedikált. A bevétellel Sági Dominik gyógyítását támogatják a szervezők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában