Koccintás

2024.09.17. 16:40

Újra Bor-Barangolásra hívnak a Mecseknádasdi Pincesorokon

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Czímer Tamás

Szeptember 21-én Mecseknádasd ismét megrendezi népszerű őszi borfesztiválját, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót. A rendezvény célja, hogy bemutassa a település gazdag szőlőtermesztési és borkészítési hagyományait, s lehetőséget nyújtson a látogatóknak, hogy felfedezzék a helyi borászatok kínálatát.

A látogatók négy különböző pincesort járhatnak végig, ahol összesen 14 pincében kóstolhatják meg a zsűri által előválogatott kínálatot, melyben fehér- és kékszőlő fajták, valamint rosé és siller borok szerepelnek, köztük a Pécsi Borvidék ikonikus Cirfandlija is.

A rendezvény különlegessége, hogy helyi borászok vezetésével szakmai idegenvezetés keretében kóstolgathatnak a látogatók. A borfesztivál hangulatát a helyi pincék által kínált borkorcsolyák is emelik.

A nap folyamán az érdeklődők a pincesorok között barangolva a falusi turizmusra jellemző vendégszeretetet is megtapasztalhatják. Az esemény záróakkordjaként a Hetényi Családi Pincészet és Birtok esti vacsorával és élő jazz zenével várja a résztvevőket.

A rendezvény helyszíne Mecseknádasd, ahol a Trieb-pincesor, a Schlawaker Grund, a Czehmanns Grund és a Rékavölgyi-pincesor kínálatát lehet felfedezni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában