Mi is az indok?

2024.09.17. 13:10

Balos propagandaosztály: erre Pécsnek nagy szüksége volt?!

A Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-t átszervezik, aminek valójában az a célja, hogy a 68 ezres példányszámban megjelenő városi hetilap, és az online portál politikailag megbízható személyekkel, megfelelő közelségbe kerüljön a Polgármesteri Hivatal berkein belül. Külön osztályt kapnak a propagandisták!

A keddi közgyűlési határozattal hat személyt emelnek át a városi propagandacégtől az önkormányzathoz, ami egyben cégátszervezést is jelent a Pécsi Kommunikációs Központ Kft-nél. Mindez ahhoz kapcsolódik, hogy a korábbi döntésével a Polgármesteri Hivatalt is átalakította kedden a már csak 13 napig regnáló baloldal.

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető az előterjesztés kapcsán ismételten közölte, hogy semmi nem indokolja, hogy ezt a döntést most meghozzák, teljesen más típusú közgyűlés jön létre októberben, de a történtek után egy szétzilált működést kell helyreállítani majd. 

Az elmúlt öt év rombolása után újra kiállítják a bizonyítványt magukról

 – üzente a regnáló balos többségnek.

A Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-től távozók lesznek azok, akik eddig a balos kommunikáció és propaganda zászlóshajóját szerkesztették és "írták" a vállalatnál, most őket mentik át a Polgármesteri Hivatalba.

A keddi közgyűlésen az önkormányzati cégek támogatásánál újra szóba került a városi média átalakítása, hiszen 100 milliót csak arra adnak majd, hogy heti rendszerességgel ki tudják nyomtatni a baloldali propagandalapot.

Megírtuk, hogy a PSN Zrt. azon a 700 millión felül, amit idén már megkapott, most még 630 millióra számíthat. A Tüke Busznak pedig egészen döbbenetes összeget, 1,5 milliárdot utalnak még az év hátralévő néhány hónapjában, 1,3 milliárdot kaphat a Pécsi Ellátó Központ és jutna még 80 millió a Bóbita Bábszínháznak és 30 millió a Pécsi Állatkertnek is. 

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek Frakció vezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy egy salátaelőterjesztésben szavaznak most olyan kiadásokról, mint a városi lapra szánt 100 millió, vagy a Tüke Busznak szánt milliárdon felüli összeg, amiket nem tud támogatni, miközben a Bóbita Bábszínház, vagy a Pécsi Állatkert támogatását el tudja fogadni. 

Hozzá hasonló felszólalásában Berényi Zoltán (Fidesz-KDNP-ÖPE) képviselő is azt mondta, hogy az önkormányzati cégek támogatásával 3,7 milliárd forint összegben kötelezik el magukat, pedig már 2024 elején az adósságállomány 16 milliárd volt, ez már eleve gúzsba kötötte az önkormányzatot. Kérte a napirend elnapolást, de ezt sem szavazta meg a még regnáló baloldali koalíció.

Ruzsa Csaba, az októberben várhatóan posztjától elköszönő alpolgármester azt állította, hogy a Tüke Busznál béreket, üzemanyagszámlákat kell kifizetni, ugyanez a helyzet a PSN Zrt.-nél is például a rezsiköltségeket illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában