Közétkeztetés

2024.09.17. 19:15

A menzán az ízek és a tálalás is fontos - fogalmazott markánsan olvasónk

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: Löffler Péter

"A közétkeztetésbe bekerülő gyerekek nagy része körülbelül 10 féle ételt ismer és szeret" - olvashattuk az újfajta menzai kiszolgálásról szóló cikkben. Szerintem nem csak az ételek nevével van a baj. A szabályozásba azt is bele kellene venni, hogy gusztusos, finom legyen az, ami a gyerekek elé kerül.

Most már egy ideje szerencsére előre ki lehet választani, hogy mit szeretne enni a gyerek adott napon. Ennek ellenére újabban 10-ből 8 esetben nem eszi meg, mert hiába lenne kedvére való az ebéd, ha annak tálalása nem gusztusos és nincs ízletesen elkészítve. Pedig a kiválasztott ételek között volt olyan, amit kifejezetten szeretett az elmúlt fél évben.
Talán minőségellenőrzéseket kellene tartani. Ennek a legegyszerűbb formája, hogy megkérdezzük a gyerekeket, illetve megnézzük, hogy mennyi megy a hulladékba. Esetleg lehetne elégedettségi kérdőívet kitöltetni velük, vagy esetleg visszahozni az előző szakácsot. Mert a gyerek elmondása szerint az előző félévben többször volt finom, és ehető az étel, mint nem. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!