Elég volt

2024.09.17. 12:00

Pénzbírságot kértek a balos városházi médiavezérre

Körömi Attila kertvárosi független képviselőjelölt szerint folyamatos jogsértés miatt indokolt lenne a Póré Lászlót, a pécsi médiacég igazgatóját visszatartó erejű bírságra kötelezni. Az általa vezetett Pécsi Kommunikációs Központ balos szerkesztőségi gyakorlatát csak a pénzbírságot kiszabva lehetne megállítani – vélekedett a polgármester egykori programírója.

Bóka Máté Ciprián

A Pécsi Kommunikációs Központ Király utcai épülete

Fotó: Laufer László

A kertvárosi 15. választókerületben Pécsen négy jelölt indul ugyan, de az évente több  mint 200 milliót elégető városi támogatásból működő Pécsi Kommunikációs Központ Kft. városi lapjaiban elsősorban a baloldali koalíciót erősítő, a polgármestert támogató jelöltet mutatják be, aki ráadásul még a szavazólapon is titkolja, hogy valójában jobbikos. 

pénzbírságot, választás, körömi
Körömi Attila azt kérte, hogy szabjanak ki pénzbírságot
Fotó: B. M.

Körömi Attila független jelöltként indul a szeptember 22-én tartandó időközi helyi választáson,  a pécsi önkormányzat tulajdonában álló médiacég által kiadott lapokban szerinte a választási eljárásról szóló törvényt folyamatosan megsértik, mert a közpénzeket felhasználva nem teremtik meg esélyegyenlőséget a jelöltek számára. Emiatt a Területi Választási Bizottsághoz fordult, amelyben azt kérte, hogy a kötelezzék arra a céget, hogy a nyomtatott és az online kiadványaikban haladéktalanul mutassák be jelöltként őt és a programját. 

Mint a kommunizmusban 

Mint mondta, az ő adóforintjaiból is működő közlönyökben 

  • „még a bemutatkozás lehetőségét is megvonták egy pártonkívüli szakiskolai tanártól" és 
  • „elgondolkodtató időket idézve" diszkriminálva döntötték el, hogy kit mutatnak be és kit nem. 

Kitért arra is, hogy a városi lap a „jobboldali szavazók médiuma, szerkesztősége is, ki kell őket is szolgálnia, nem teheti meg, hogy a város lakóira, választópolgáraira párthovatartozás alapján gondoljon, gondolatban eszerint osztályozza őket, ami súlyosan sérti a helyi demokrácia érvényesülését".

A Póré László ügyvezető és Nimmerfroh Ferenc főszerkesztő neve alatt futó kiadványok a független jelölt szerint a „rendszerváltoztatás előtti kor állampárti gondolkodásmódját idézik".  

A propagandista duó azt is eljátszotta a jelölttel,  hogy névtelen írásukban egy olyan párt egykori tagjának nevezték, aminek sosem volt tagja. Miután Körömi reklamált, napokkal később az online térben javították a hibát, de három hét múlva a nyomtatott, 68 ezer példányszámban megjelenő városi lapban ismét a korábbi valótlanságot állítottak róla.

Pénzbírságot kért, hogy leállítsa őket

Körömi a fentiek miatt a Baranya Vármegyei Területi Választási Bizottsághoz benyújtott beadványában a jövőbeni jogszabálysértés megelőzése érdekében visszatartó erejű pénzbírságot kiszabását kérte a városi balos médiavezérre, Póré Lászlóra. 

100 milliós politikai kádermentés

Mint megírtuk, a jelenleg még néhány hétig regnáló baloldali koalíció arra készül, hogy kedden a Polgármesteri Hivatalba menekítse a legjobb, politikailag legmegbízhatóbb propagandistáit, köztük várhatóan ott lesz a Póré-Nimmerfroh duó, illetve a városi lapok volt és jelenlegi főszerkesztő-helyettesei, Szakács Miklós és Pernecker Dávid. Az a trükk, hogy a kommunikációs osztályt hoznának létre, ahol a nyomtatott lapot kiadnák – ez a húzás a pécsieknek 100 millió forintjába kerülne. A polgármester ezzel a lépéssel akarja magát bebiztosítani, hogy legyen elegendő propagandistája a jövőben is. 

Ez is rendben van? 

Körömi még szeptember 8-án nyújtott be kifogást a Helyi Választási Bizottsághoz a baloldali önkormányzat jelöltje, Fürj Csaba kampánytevékenysége ellen, mert az amúgy a Jobbik tagja és MSZP-DK-Momentumos háttérrel rendelkezik, mégis „pártatlanul" szlogennel reklámozza magát. Ez pedig a független szó szinonimája, ami Körömi szerint megtévesztő. A HVB első körben elutasította a beadványát, de Körömi ez ügyben is fellebbezett a Baranya Vármegyei Területi Választási Bizottsághoz, hogy távolítsák el a balos jobbikos megtévesztő plakátjait. 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában