Évadnyitó

2024.09.10. 16:40

Az Evita musicalt állítják színpadra Lánycsókon

Tóth Viktória

Az argentin miniszterelnök feleségéről szól a darab.

Fotó: Sz. E.

A Lánycsóki Színház új bemutatóval nyitja új évadát: szeptember 15-én 17 órai kezdettel a Lánycsóki Ifjúsági Klubban (Dózsa György utca 10.) mutatják be Andrew Lloyd Webber zeneszerző és Tim Rice szövegíró Evita című musicaljét magyar nyelven.

Szeifert Erik, a színház igazgatója az előadással kapcsolatban elmondta, hogy az az emberi sorsot helyezi előtérbe a maga visszásságaival és erényeivel együtt. A címszereplő életét Che Guevara szemén keresztül követjük végig, a felemelkedéstől egészen a tragikusan korai haláláig. Ő szolgáltatja az ellenpontot. Ez a kettősség végül rávilágít: Evita egy igaz ember, aki megérdemli a tiszteletet.

– Egy musical az emberi sors dallamairól, amiben az élet nem egyértelmű: sokszor menekülnénk, mégis keresünk. Néha megpihennénk, de hajtunk tovább. Megmutatnánk magunkat, de játszanunk kell. Rajongásig szeretünk és kifulladásig élünk. Ez a kettősség végig kísérte Eva Perón életét, ahogyan a megtagadott gyerekből milliók által elismert és szeretett first lady vált belőle, és mindez a róla készült musicalben is kirajzolódik  – ismertette az előadás történetét az igazgató.

Szeifert Erik az Evita előadásban
Fotó: Sz. E.

Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztráció szükséges, ezt a [email protected] címen lehet megtenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában