Hősök tisztelete

2 órája

Emlékezik a vármegye: október 23-i ünnepségeket tartanak

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartanak vármegyeszerte megemlékezéseket. Az október 23-i koszorúzások időpontjait gyűjtöttük össze a teljesség igénye nélkül.

Tóth Viktória

A pécsi ünnepi programok a 48-as téren indulnak és a Kodály Központban zárulnak október 23-án. A megemlékezés és koszorúzás 17.30-kor kezdődik az 1956-os emlékműnél. A Kodály Központban 19 órakor köszöntők kíséretében átadják a Szabadság-díjat, majd 19.15-től a Mesterjátszma című magyar filmet vetítik le.

október 23, megemlékezés, koszorúzás
Október 23-i megemlékezés a pécsi Színház téren
Fotó: Löffler Péter

Október 23-i megemlékezések csokorba szedve

Szigetváron október 23-án délelőtt 10 órakor kezdődik a megemlékezés és koszorúzás a Zrínyi téri kegyeleti parkban álló '56-os emlékműnél. Ünnepi beszédet mond majd Vass Péter polgármester, a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai adnak műsort.

Siklóson október 22-én lesz az ünnepség, 17 órakor a Hősök és áldozatok című könyv bemutatója lesz, pódiumbeszélgetéssel a Siklósi Vár lovagtermében. Ezután 18 órakor indul a fáklyás felvonulás a várudvarból az '56-os emlékműhöz, a katolikus temetőbe, a megemlékezést, koszorúzást itt tartják.

Harkányban is 22-én emlékeznek, a Harkányi Művelődési Házban 17 órakor Baksai Endre Tamás polgármester mond ünnepi beszédet. A Harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola és AMI készül műsorral. Lesz fáklyás felvonulás és koszorúzás az Ősparkban található Szabadság szobornál és az '56-os emléktáblánál. 

Komlón október 23-án 10 órakor kezdődik a műsor a Komlói Kaptár Művelődési Központban, ahol Polics József polgármester mond beszédet, ezt követően a Daniel Speer Brass zenekar ünnepi hangversenye lesz hallható. Majd 12 órakor a 48-as téren lesz koszorúzás, s a városháza emléktáblájánál is megemlékeznek.

október 23, megemlékezés, koszorúzás
Koszorúkkal emlékeznek
Fotó: MW

Mohácson október 22-én 17 órakor a Kossuth Teátrumban rendez ünnepséget az önkormányzat és a Mohácsi Kossuth Teátrum Művelődési Ház. Műsort ad a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium, közreműködik a Mohácsi Fúvószenekar. Majd a Deák téren található Hősi Emlékműnél koszorúznak.

Villányban a Művelődési Házban október 23-án 16.30-tól a Magyar vagyok, magyar... címmel a Villányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adnak műsort. Ezt követően fáklyás menet és ünnepi koszorúzás lesz az 1956-os Mártírok terén.

A Kiss Géza Általános Iskola aulájában tartanak ünnepi műsort Sellyén október 23-án 10 órakor. A polgármesteri köszöntő után a tanulók műsorával, majd koszorúzással a kopjafánál emlékeznek meg.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Sásdi Általános Iskola aulájában október 22-én 17 órakor gyűlnek össze a megemlékezők. Itt a Sásdi Általános Iskola tanulóinak előadása lesz látható. Az emlékműsor előtt, 16.30-kor mécsesgyújtás lesz a Büszkeségpontnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában