Kiemelt vizsgálóhely lett

2024.09.11. 16:07

A PTE lett Magyarország harmadik Prime Site-ja

Tóth Viktória

Az IQVIA RDS Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem klinikai vizsgálatokra irányuló stratégiai együttműködést kötött. Szeptember 11-én délután az Általános Orvostudományi Karon, a Klinikai Kutatási Szakmai Napon az IQVIA vezetői, a PTE vezetősége és a klinikai vizsgálatokban résztvevő kollégák jelenlétében hirdették ki a Prime Site minősítést. A programon köszöntőt mondott  Bódis József, a Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Miseta Attila, a PTE rektora, Sebestyén Andor, PTE KK elnöke, és Tóth Kálmán, PTE KKTT elnöke. Majd szakmai előadásokat tartottak.

Az úgynevezett Prime Site helyszínek kiemelt szerepet kapnak a klinikai  vizsgálatok sikeres lebonyolítása érdekében. Európában 13 országban összesen 19 ilyen kiemelt vizsgálóhely működik, és a most megkötött megállapodás értelmében a PTE hazánk harmadik Prime Site-ja. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a betegek gyorsabban hozzáférjenek innovatív terápiákhoz, és hozzájárul ahhoz is, hogy a klinikai vizsgálatok mielőbb elinduljanak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában