Vízilabda

2024.09.17. 20:04

Az ezüstérmes ellen kezdi a szezont a PVSK-Mecsek Füszért

Szerdán Pécsen is elrajtol az OB I.-es szezon. A PVSK-Mecsek Füszért férfi vízilabdacsapata 19 órakor a Vasast fogadja az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

Szabó Dániel

A tavalyi szezon nem volt zökkenőmentes a pécsiek számára. Az alapszakaszban gyengén muzsikált a csapat, így november Török Viktor helyett Zlatko Rakonjac vette át a csapat irányítását. Tavasszal végül playoutra kényszerült PVSK, de a KSI ellen sikerült kiharcolni a bennmaradást. A vezetőség korábban lapunknak elmondta, hogy ezúttal egy nyugodtabb idényre készülnek, s ennek szellemében a keretet is megerősítették.

PVSK, Zlatko Rakonjac
Zlatko Rakonjac bízik benne, hogy jó szezont fut a PVSK
Fotó: Laufer László

– Az elsődleges és legfontosabb célunk, hogy megőrizzük élvonalbeli tagságunkat, de ha egy jó idényt futunk, akkor akár a nyolcadik-kilencedik hely egyikére is odaérhetünk – mondta el korábban lapunknak Domenico De Blasio szakosztályvezető. 

Öt új játékos igazolt nyáron a Pécs, ketten Szerbiából érkeztek, Rogacs Dragoljub és Mihajlo Andrin. Szűcs Leventét a Vasastól, Kondor Zalánt az OSC-től, Cseh Alexet pedig a Szolnoktól szerződtette a klub. Emellett a magyar mag megmaradt, és a PSN Zrt. feltörekvő tehetségeivel is számolhat Zlatko Rakonjac.

A Vasas fogadja a nyitó fordulóban a PVSK

A nyitó fordulóban a tavalyi ezüstérmes Vasas Plakettet fogadja a PVSK-Mecsek Füszért. A fővárosiakkal a 2005–2006-as idény óta összesen 35 alkalommal találkoztak a baranyaiak, ebből hatszor hagyták el győztesen a medencét és 29-szer szenvedtek vereséget. A legnagyobb pécsi siker a 2018–19-es szezonból datálódik, amikor hazai környezetben 11–6-ra nyert a PVSK. A legnagyobb csapást a Vasas a 2022–23-as kiírásban mérte a Vasútra, ekkor 17–2-re győzött a budapesti sztárcsapat, szintén az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. 

– Nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával és hozzáállásával is – nyilatkozta a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője, Zlatko Rakonjac. Sajnos a sérülések és a betegségek ezúttal sem kerültek el minket, így a Vasas ellen sem tudunk teljes kerettel készülni. Több fiatal játékos is meg fogja kapni a lehetőséget, hogy bizonyítson. Reálisan kell a mérkőzéshez állni, nem mi vagyunk az esélyesek, de mindig, mindenhol azt várom el a csapatomtól, hogy a győzelemre törekedjen. Majd eldől, hogy ez mire lesz elég. Szeretnénk egy jó meccset játszani, s végre újra találkozni szurkolóinkkal – tette hozzá a mester. 

Az 1. forduló további programja: Eger–Szolnoki Dózsa, Debrecen–FTC-Telekom, Kaposvár–Szeged, Miskolc–Honvéd, Szentes–BVSC-Zugló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában