Kreatív időtöltést kínálnak

2024.07.20. 11:41

Vasútmodellező nyári napközivel várja a gyerekeket az Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub

Újdonsággal várják a kreatív időtöltésre vágyó gyerekeket a pécsi főpályaudvaron. Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub szaknapközit rendez augusztus 5. és 9. között, ahol a fiatalok elsajátíthatják a vasút- és vasútmodellezés alapjait.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

Az Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub (EPIVK), mint arról korábban beszámoltunk, mivel költözniük kellett a Szivárvány Gyerekházból, önerőből, új helyszínen, a pécsi vasútállomáson folytatja tevékenységét. Az új otthon megtalálását nehéz hónapok előzték meg, az ország legnagyobb, évtizedekig épült terepasztala az enyészeté lett, ez ugyanis nem volt elmozdítható a korábbi helyszínről.   
A klub által kínált programok már az első alkalmak során sikert arattak a pécsiek körében. Nagy érdeklődés mellett zajlott a március végi, majd a június eleji vasútmodell parádé is, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt megismerkedhettek a modellezéssel és a terepasztalokkal.

Most a 10 és 14 év közötti gyerekek számára szerveznek nyári napközis tábort. A vasútmodellező klub szaknapközije során a vasút- és vasútmodellezés iránt érdeklődő fiatalokat változatos programok várják augusztus 5. és 9. között.

Ezek között szerepel többek között a pécsi fűtőház és a Pécsbánya-rendező kocsijavító műhely meglátogatása. Emellett vonatos kirándulást szerveznek a dombóvári fűtőházba is, ahol közelebbről ismerkedhetnek meg a résztvevők a vasúti világ érdekességeivel. Felfedezhetik a pécsi főpályaudvart, és ízelítőt kaphatnak a vasútmodellezés világából, elsajátítva a kezdő lépéseket. Továbbá lehetőség lesz papírmakettek készítésére is.
A napközi bázisa az EPIVK pécsi főpályaudvaron található klubhelyisége lesz. A maximális létszám 15 fő, a jelentkezések sorrendjében. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet. A részvételi díj 24.000 Ft/fő, amely nem tartalmazza a napi étkezés és az utazás költségeit. További információért Gayer Tibor szaknapközi vezetőt kereshetik az érdeklődők a 06305656445 telefonszámon.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában