Kézilabda

2 órája

Bravúr ponttal térne haza Balatonról a Bányász

Tovább zakatol az NB I. A közvetlenül mögötte álló Balatonfüred otthonában lép parkettre szombaton 18 órakor a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapata a 6. fordulóban.

Kvanduk Bence

A közvetlenül mögötte álló Balatonfüred otthonában lép parkettre szombaton 18 órakor a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapata az NB I. 6. fordulójában.

Komló
Jerkovics múlt héten a vállára vette a Komló együttesét
Fotó: Laufer László

A fürediek eddig egy ponttal szereztek kevesebbet, mint a Bányász, összesen 4-nél járnak. A PLER ellen egy szűkös egygólos sikerrel kezdték az évet, majd a Veszprém és a Szeged is átgázolt rajtuk. A felgyülemlett feszültséget aztán a szomszédvári rangadón, a NEKA ellen vezették le egy 16 gólos kiütéssel. Legutóbb, október 12-én a Ferencváros otthonába látogattak, ahol két góllal maradtak le a pontszerzésről.

A Komló a Dabas elleni ikszből meríthet erőt erre az összecsapásra, s bízik abban, hogy a legutóbb 12 találatot jegyző Szrecsko Jerkovics ismét pazar formában játszik majd. Ha többen is fel tudnak mellé nőni, akkor nem lehet kétséges a pontszerzés Füreden. Tavaly már sikerült győztesen hazatérnie a baranyaiaknak erről a túráról. Ráadásul, ha valaki tudja, hogyan lehet kihasználni a Balaton-partiak gyengeségeit, az épp György László, aki nyáron a füredi padot cserélte a Komlóéra.

Bizakodik a Komló

– Biztosan nehéz lesz, a Balatonfüred egy jó, erős csapat – fogalmazott Jerkovics a Komló felületein. – A teljes 60 percen át mindenkitől rendkívül harcias hozzáállás kell. Jól dolgoztunk egész héten! Remélem, egy vagy két ponttal jövünk el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában