Bejárást tartottak a helyszínen

2 órája

Hirdi lámpás kereszteződés: 2025 elejére elkészülhetnek a tervek

Ha minden jól megy, akkor már a jövő év elejére elkészülhetnek a hirdi lámpás kereszteződés tervei – adta hírül a településrész önkormányzati képviselője a közösségi oldalán.

Bama.hu

Berényi Zoltán a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy szerda reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a pécsi önkormányzat városüzemeltetési főosztály-vezetőjével, és a csomópontot tervező mérnökkel pontosították le a 6-os út hirdi szakaszán a létesítendő beruházás részleteit.

bejárás a hirdi helyszínen
Bejárás a hirdi helyszínen. Fotó: Berényi Zoltán FB-oldala.

A pécsi polgári szövetség színeiben júniusban ismét mandátumot nyert városatya korábban lapunknak elmondta, hogy tavaly májusban adta meg a hirdi közlekedési lámpás kereszteződés építési engedélyét Lázár János közlekedési miniszter. 

A tervek elkészültét követően 150 nap múlva kezdődhet a hirdi lámpás kereszteződés építése, ugyanis a köztes időszakban az engedélyeztetés és egyéb adminisztrációs feladatok következnek.


Hirdi lámpás kereszteződés: évtizedes igény

Berényi Zoltán emlékeztetett rá, hogy a hirdiek több évtizedes igénye a 6-os út és a városrész főutcájának kereszteződésének közlekedési lámpával való bővítése. A júniusi helyhatósági választások kampánya során a pécsi polgári szövetség aspiránsa, Csizmadia Péter is támogatta a hirdiek ezen elképzelését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában