Tehetséggondozás

2 órája

Nyílt napi kóstolót tartottak a „kochvali-életérzésből”

A minap színes programokkal teli nyílt napot tartott a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont, amelyre a német nemzetiségi kéttannyelvű képzés és a német nyelvi előkészítő osztály iránt érdeklődő nyolcadikos diákokat és szüleiket várták.

Bama.hu

A rendezvény a zsúfolásig megtelt aulában kezdődött, ahol Amreinné Pesti Ágnes, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által fenntartott iskolaközpont főigazgatója köszöntötte a vendégeket és adott nekik részletes tájékoztatást a továbbtanulással kapcsolatban. Ezt követően a diákok egész napos program keretében ismerkedhettek az intézményben zajló oktatással és diákélettel. Egyebek mellett bemutatóórák, a kétnyelvű oktatásból ízelítőt adó játékos feladatok német nyelven, a diáktársak iskolabemutatója, szabadulószoba és kvíz várták őket, sőt, a kollégiumi mindennapokba, de még az ízletes iskolai menzaebédbe is belekóstolhattak.

A tervek szerint szeptembertől kétféle osztály indul. Egyrészt az ebben a gimnáziumban hagyományos német nemzetiségi kéttannyelvű osztály, amelyben a diákok számos tantárgyat – egyebek mellett a történelmet, a biológiát, a földrajzot és opcionálisan a matematikát is – német nyelven tanulnak, miközben megismerkednek a magyarországi németség hagyományaival és kultúrájával is. A másik fajta, a nulladik, úgynevezett német nyelvi előkészítő osztály célja pedig az, hogy azok számára nyújtson támogatást, akik az említett kéttannyelvű tanulmányaik megkezdése előtt még erősítenék nyelvtudásukat.

A nyílt napon részt vevők megismerhették a Koch Valéria Iskolaközpont pedagógiai szemléletét, tehetséggondozását, nyelvi felkészítést célzó kezdeményezéseit, és bemutatták nekik az elmúlt tanévek kimagasló érettségi eredményeit és továbbtanulási mutatóit is. A jelentős érdeklődés jól érzékeltette, hogy az intézmény milyen kiemelkedő szerepet játszik a magyarországi német közösség életében.

- Az intézmény a színvonalas oktatás és a kiemelkedő nyelvtanítás mellett hangsúlyt fektet a közösségépítésre és a kulturális hagyományok ápolására is – emelte ki Iváncsics Judit helyettes intézményegység-vezető: – Az iskolánk nagyon nyitott. Bárkit szeretettel hívunk az osztályainkba, aki érdeklődik a magyarországi németek kultúrája, az idegen nyelvek iránt, vagy aki egy kisebb, családias, támogató közösséghez szeretne tartozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában