Szezonzárás

2 órája

Szombaton még gurulnak egyet a motorosok, Pécstől Villányig

Bama.hu

Fotó: Laufer László

Október 19-én szombaton rendezi meg a XIII. Szezonzáró Motoros Gurulást a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület. Mint a szervezők írták, a hagyományokat követve idén is szeretnék méltó módon lezárni a motoros szezont és elbúcsúzni a 2024-es motoros évtől.

Rendezvényünket azzal a nem titkolt céllal szervezzük meg ismét, hogy felhívjuk a közlekedők figyelmét a motorosokra, illetve megköszönjük a közlekedés többi résztvevőinek, hogy idén is fokozottan figyeltek ránk. A tél beköszönte előtt egy utolsó látványos gurulásra hívjuk meg motoros társainkat és egy nagy összetartó erejű felvonulással zárjuk az évet. A rendezvény legfontosabb eleme azonban mégiscsak a balesetmegelőzés témaköre, melynek keretében egy kerekasztal-beszélgetést bonyolítunk le kompetens szervezetekkel, személyekkel Pécs város főterén a Dzsámi előtt. A 10:30 kor kezdődő beszélgetésben a balesetek okai, a megelőzhetőség kérdése, a motorosok és az autósok felkészültsége kerül górcső alá.

Meghívott vendégek:
Bóday Miklós – motoros vezetéstechnikai tréner – Benforce Kft.
Harkai Zoltán – iskola vezető, oktató – KÉK „T” Kft. Autósiskola
Schönberger Tamás – elnök - Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület
Bertáné Wingert Erzsébet – rendőr őrnagy - Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság
A beszélgetést Biharvári Zoltán az egyesület tagja moderálja és vezeti.

A tanulságosnak ígérkező program végén igyekeznek bevonni a közönséget is. Az ő látásmódjukat és véleményeiket is kikérni, illetve a felmerülő kérdésekre is igyekeznek válaszokat adni. Mindeközben a tér egy másik pontján a fiatalabb korosztálynak, a gyermekeknek kínálnak játékos vetélkedőkkel egybekötött programot, valamint egy zárt „KRESZ pályán” elsajátíthatják a biztonságos közlekedés alapjait.

Részletes program:

9:00 Kapunyitás - Pécs, Széchenyi tér
10:00 Motorosok köszöntése
10:15 Városházi köszöntő
10:30 Kerekasztal-beszélgetés
11:45 Felkészülés a gurulásra, útvonal ismertetése
12:00 Indulás a Széchenyi térről a villányi Rendezvényterére
13:30 Kanyarfotó beszélgetés

Villány, Rendezvénytér
14:30 Bátor Zoltán stuntrider bemutató
15:00 Tombolasorsolás
15:30 Rendezvény zárása

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában