Bama.hu videó

2024.07.11. 17:40

Közel 450 diák vesz rész a Zselicben a Bringás Vándortáborban - videó és galéria

A Szentlőrinci Általános Iskolába érkeztek meg azok a Hajdú-Bihar vármegyei diákok, akik 240 kilométert letekerve ismerkedtek meg a Zselic erdeivel, dombjaival. A Bringás Vándortábor 23 turnusban zajlik térségünkben.

Tóth Viktória

Az idei évben is folytatódik a Vándortábor Program, idén nyáron már 39 útvonalon, négyféle táborban (gyalogos, kerékpáros, kenus, zarándok) vehetnek részt a gyermekek. Felső tagozatos és középiskolás diákok kapnak lehetőséget arra, hogy aktívan, tartalmasan töltsék el a szünetet, élményeket, új barátokat szerezzenek és megismerjék hazánk értékeit.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Szigetváron tevékenykedő Szinergia Egyesület szervezésében tartanak Bringás Vándortábort térségünkben. Rajczi Román, az egyesület munkaszervezet vezetője a Zselici Kerékpáros Vándortáborral kapcsolatban elmondta, hogy idén 23 turnusban mintegy 450 gyerek és kísérőik ismerkednek meg a Zselic varázslatos dombvidékével. A tavalyi évhez hasonlóan az ország minden pontjáról érkeznek a csoportok, hogy megcsodálják a tájat, s nem utolsó sorban próbára tegyék az állóképességüket. 

– Immár másodszor tartjuk meg a tábort, idén június 26. és augusztus 24. között. A diákok naponta 30-40 kilométert bicikliznek, szállás biztosítva van számukra – ismertette.

A Bringás Vándortábor útvonala 

A tábor 7 nap és 6 éjszakán keresztül tart, s változatos szintkülönbségek teszik izgalmassá. Az útvonal nehézségét a Bringás Vándortábor honlapján  8/10-re értékelték. A diákok Szentlőrincről indulnak, ahol a tavaly átadott Hollófészek kilátóból tárul majd a szemük elé a panoráma. Idén új helyszínként megnézik az Ibafai Pipamúzeumot majd felszállnak a Zselici Csühögőre. Bőszénfán megnézik a szarvasfarmot, a Ropolyi tó és Patca után a Szennai Skanzenben is járnak, a Deseda-tóban fürdenek. Kaposmérőn bölényekkel találkoznak, Vásárosbécen solymászbemutatón vesznek részt. Szigetváron a Zrínyi Vár új interaktív kiállítása után a Gyógyfürdőben pihennek. Végül a program Szentegát után Szentlőrincen zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában