Szívvel, lélekkel

3 órája

Fényes adventi programra készül Vásárosbéc, a karácsonyfalu

A varázslatos zselici falu nagy szeretettel nyílt meg a látogatók előtt a tavalyi adventen. A rendezvény sikerén felbuzdulva most újra fénybe borul Vásárosbéc.

Tóth Viktória

A község második alkalommal nyitja ki kapuit az érdeklődőknek, november 30-án rendezik meg a II. Vásárosbéczi Adventi Vásár és Traktorfelvonulást. A helyszínen 15 órától várják a vendégeket, egy falusi hangulatú, bensőséges, mégis eseménydús adventi találkozásra. A rendezvényen kalandos kincskeresésre invitálják a gyerekeket, melynek térképét érkezéskor vehetik át Vásárosbécen, a programismertetővel együtt.

vásárosbéc, advent, betlehem
Az első Vásárosbéczi Adventi Vásár is nagyon jól sikerült
Fotó: Bánki Eszter

Bánki Eszter, a Virágóra Alapítvány vezetője tájékoztatta hírportálunkat, hogy idén nem csak a felnőttek, hanem a vásárosbéci gyerekek is készülnek saját standdal, portékáikkal a vásárra. A helyi ínycsiklandozó étkek, italok mellett igényes kézműves termékeket is kínálnak. 

– Ételudvarunkat fényfestéssel díszítjük, itt eltérő időközökben, váratlanul bukkannak majd fel dalnokaink, hogy fokozzák a karácsonyvárás hangulatát. Most is eljönnek hozzánk a hosszúhetényi hagyományőrzők, interaktív kovácsműhelyükkel, solymászmadaraikkal és egy kis rögtönzött apródképzővel. Természetesen nem maradhat el a tüzes show sem, tavaly is nagy sikere volt – fogalmazott. – A Mikulás ismét ellátogat Vásárosbécre, a Szociális Bolt kávézójában várja a gyerekeket. Az épületben játszóház is működik majd, a boltban pedig retró karácsonyi finomságokat és ünnepi kiegészítőket is kínálunk.

vásárosbéc, advent, betlehem
Ízletes és gyönyörű portékákkal készültek tavaly
Fotó: Bánki Eszter

A fényes udvar kinti, varázslatos játéklehetőséget kínál, érdemes lesz kipróbálni az éjszakai tekét vagy az árnyképfestést. Lesz még betlehemi állatsimogató, s hagyományőrző néptáncos programra hív a tűz köré a Csillagvirág Egyesület. 19 órakor pedig felbőgnek a motorok, érkeznek a feldíszített fényes traktorok és egyéb járgányok, és elkezdődik a zenés felvonulás.

Mint arról az alapítvány vezetője beszámolt, több felhívást is közzétettek a Vásárosbéc Szeretlek Facebook-oldalán, a részletes programok követésére eseményt is létrehoztak.

vásárosbéc, advent, betlehem
A traktorokat is feldíszítik az idei vásáron
Fotó: Bánki Eszter

– Betlehem alkotásokkal lehet nevezni, melyek hagyományos alapanyagokból készülnek és valamilyen régi használati tárgyhoz kötődnek (pl. nemezelt Vándorbetlehemünk csuhészakajtóban). A beküldött alkotások kiállításra kerülnek nem csak Vásárosbécen, hanem a Szigetvári Zrínyi Várban is – mondta Bánki Eszter. – Várjuk a traktorfelvonulásra a nevezőket, tavaly Pécsről, Nagyatádról is érkeztek még gyerektraktorosok is (a nevezés ingyenes). A vásárosbécieknek pedig „Fényes otthon” versenyt hirdettünk, a legszebben kivilágított házakra lehet majd szavazni.

 

Összefoglaló a tavalyi varázslatos I. Vásárosbéci Adventi Vásárról

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában