Régi és gyönyörű: veterán autókban gyönyörködhettünk (galéria, videó)

Elképesztő tömeg gyűlt össze október 23-án a pécsi Expo Centerben, hogy megcsodálják az elmúlt évszázad legszebb járműveit. A veterán autók mindig sokakat ámulatba ejt, a szépségverseny pedig bizonyította, rengeteg újdonságot is rejtegetnek a régi kocsik.

Jusztin Levente

Kígyózó sor várakozott már reggel hat órakor a pécsi Expo Center előtt, hogy veterán autók és azokhoz értő emberek között töltse a napot, az Oldtimer Club Pécs kiállításán. A kiállításon a 25 évnél idősebb autók, motorok, kisbuszok és buszok várták az érdeklődőket, amiből közel 350 modellt lehetett megtekinteni. Árusoktól vásárolhattak veterán autókhoz kapcsolódó eszközöket, egyéb tárgyakat a rajongók.

veterán autó
A veterán autók mellett egy pécsiek számár ismerős, emeletes buszt is megcsodálhattak.
Fotó: Löffler Péter

Mindig van új egy veterán autóban

A rendezvényen a járművek segítségével kapunk egy kicsit abból, milyen is lehetett évtizedekkel korábban a világunk. A nosztalgikus hangulat garantált volt, ezt csak tetézte a szervezők által meghívott, pécsieknek egyáltalán nem idegen kétemeletes busz. Az Ikarus 556 majdnem egy évtizeden át, 1969 és 1976 között szolgálta ki a városi tömegközlekedésben dolgozókat és utazókat. Ezzel a modellel most újra átélhették az utazás szépségét: egy rövid utat tehettek meg a jegyet váltók az uránvárosi buszállomás és az Expo Center között. Közben akár a nagyszülők mesélhettek arról unokáiknak, milyen élményt nyújtott egykor a busz.

A már korábban beharangozott szépségverseny eredményhirdetését mindenki izgatottan várta – ezt végül egy 1936-os MG T-Type Cabrio nyerte meg. Ez az autó a közelmúltban lett teljesen kész, így újdonságnak számított az érdeklődők számára. A dobogóra még egy Ford A-modell, illetve egy BMW M3 e30 férhetett oda, de minden autó egytől egyig csodálatos volt.

Mott János szervező rendkívül elégedetten beszélt az eseményről, ahová Baranya vármegyén kívül Tolnából, Somogyból és Bács-Kiskunból is érkeztek vendégek. A parkoló teljesen megtelt, rengeteg ingyenes zsíros kenyér, kávé és tea fogyott el, ami bizonyíték arra, hogy továbbra is sokan rajonganak a veterán autókért. Ebben az évben már csak egy szilveszteri gurulást tervez az Oldtimer Club Pécs, amit december 30-án tartanak majd meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában