Világ!

2024.07.07. 07:00

A Maldív-szigetekre is jó lesz a városi céges biztosítás

Exkluzív helyszínekre is jó lehet az a biztosítás, amit a jelenleg regnáló városvezetés akar kötni a Pécsi Vagyonhasznosító elitvezetőinek, és egy másik vállalat minden tagjának. A Maldív-szigetekre, Dubaiba, Tajvanba, vagy egy afrikai oroszlánvadászatra is mehetnek majd a biztosítással.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

A közbeszerzési értesítőben jelent meg az a felhívás a héten, amelynek keretében négy városi cég esetében rendelnének meg biztosítási szolgáltatásokat 12 részben. A Biokom, a Dél-Kom, a Tüke Busz és a Pécsi Vagyonhasznosító számára különböző biztosításokat – vagyonbiztosítást, felelősségbiztosítást, csoportos élet- és balesetbiztosítást, munkavállalói felelősségbiztosítást – rendelnének meg a nyertestől.

Maldív-szigetek, MSZP
Az MSZP pécsi elnöke, Kaposi Levente szintén igénybe veheti a biztosítás adta előnyöket, ha éppen a Maldív-szigeteken járna - Forrás: MSZP Pécs Facebook oldala

A biztosítások részben már idén ősztől, részben jövő januártól lépnének hatályba és 2026 végéig tartanának. Függően attól, hogy melyik vállalatnál mikor járnak le a jelenlegi megállapodások. A közbeszerzési felhívásban a kockázatviselés helyének Magyarországot és Európát jelölték meg. Két kivétel viszont van: a Dél-Kom Kft. és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. esetében az egész világra szólóan várják a biztosítók ajánlatait. 

A Pécsi Vagyonhasznosítónál a felhívásban az szerepel, hogy a vezető tisztségviselők számára kérnek felelősségbiztosításra ajánlatot az egész világra kiterjedően. A szolgáltatást kifejezetten kilenc személy részére kérik, akik között ott vannak a cég vezető tisztségviselői és cégjegyzésre jogosult vezetői. Külön érdekesség, hogy a vállalat felügyelőbizottsági tagjainak – köztük az MSZP pécsi elnökének, Kaposi Leventének – is kérnek ilyen biztosítást, holott aligha van szükségük arra, hogy a világ másik feléről ellenőrizzék a cég tevékenységét esetleg koktélokat szürcsölve. Ráadásul nem is kis tételről van szó, hiszen a kártérítési limitet káronként és évenként 400-400 millió forintban határozták meg. 

A Dél-Kom estében szintén világra szóló biztosítást kérnek, igaz itt a csoportos élet- és balesetbiztosítási szolgáltatás 476 fő részére szólna a közbeszerzési felhívás szerint. 

A Maldív-szigetekre is jó 

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. felsővezetése például a Maldív-szigeteken is igénybe tudná venni a felelősségbiztosítást. Az Indiai-óceánon található szigetcsoport 1200 különálló földdarabból áll, ezekből 200 lakott. Az éghajlatának köszönhetően szinte egész évben tombol a forróság, éjszaka sincs hideg, érthető, hogy várja a turistákat a világ minden részéről akkor is, amikor idehaza tél van. 

Csúcsvezetőknek belefér

A vezérigazgatónak havonta bruttó 1,4 millió forint a keresete, amihez járhat még 1 millió forintnyi prémium is. A gazdasági igazgató 1,05 milliót keres, az ingatlanhasznosítási osztályvezető 880 ezret, míg a ingatlanüzemeltetési osztályvezető 1,15 milliót vihet haza; nekik járhat még a 30 százalékos prémium is. 

Szülinapozott tavaly nyári kinevezésekor

Miután az előző vezérigazgató, Szabó Szilárd nemcsak a vállalatot, hanem a Pécset is elhagyta, Jedlicska Zsófiát nevezték ki helyére, ám az emiatt összehívott közgyűlési kinevezésére sem jött el. Azzal az ürüggyel mentette ki őt a pécsi polgármester, hogy szülinapja van és azt ünnepli szabadságán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában