Labdarúgás

2 órája

A PMFC debütáló tehetsége rögtön bevette a Fradi kapuját

Búcsúzniuk kellett! Nem tudta legyőzni, de igencsak megnehezítette a BL-szereplő Ferencváros dolgát a Simple Női Kupában a PMFC labdarúgócsapata, amely így már koncentrálhat csak az NB I. kihívásaira.

Kvanduk Bence

Egy hét leforgása alatt már másodszorra kellett a PMFC-nek megmérkőznie a bajnoki címvédő Ferencvárossal, s már az NB I.-es összecsapáson is meg tudta nehezíteni a dolgát. A kupában ugyanakkor az első meccs écsi gólszerzője, Turi Bori nem léphetett pályára, mert a válogatottnál volt.
Hiányzói ellenére az első játékrészben egészen a 43. percig nem engedte vendégének a piros-fekete gárda, hogy veszélyeztessen, s ekkor is a les vonalról kilépő Garcia lapos lövését Bednar bravúrral hárítani tudta.

PMFC
Kiss Gabrielláék (PMFC) megnehezítették a zöld-fehérek dolgát
Fotó: Löffler Péter

A Fradi egészen a 63. percig nem tudta megtörni a fiatal pécsieket, ekkor viszont a balról befelé törő csere támadó, Túróczy kapott remek labdát és kapásból bal külsővel a kapu bal oldalába lőtt. Bednar még belekapott, de nem tudta kapufára tolni az erős löketet.

A mérkőzés utolsó pillanataiban kapust cserélt a PMFC, s másodperceken belül növelte előnyét az FTC. Diószegi szerzett labdát a tizenhatos előterében, s Ronta mellett a hálóba lőtt.

Nem akarta azonban csalódottan hazaengedni szurkolóit a Pécs, s az utolsó pillanatokban a 16 éves Papp Lilla robbant be egy hosszú átadásra, majd elhelyezte jobb alsóban a labdát. Így ismét 2–1-es győzelmet ünnepelhettek a zöld-fehérek a PMFC ellen.

PMFC–Ferencváros 1–2 (0–0)

Labdarúgó Simple Női Kupa, 4. forduló. Pécs, 100 néző. Vezette: Kovács F. (Szabó L. E., Jakab B.). 
PMFC: Bednar (Ronta, 89.) – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper (Szabó L., 79.) – Spiel (Kövesdi, 60.), Vasile, Georgiana (Pintér, 89.), Kiss G., Belaya, Farkas J. – Égi (Papp L., 79.). Vezetőedző: Németh Zsolt. 
FTC: Kosztics – Ott, Zágonyi, Demeter, Gődér (Kovács E., 73.) – Fenyvesi, Edwards (Németh A., 81.) – McFarland (Túróczy, 59.), Garcia (Diószegi, 59.), Nagy Viktória (Czellér, 81.) – Nagy Vanessza. Vezetőedző: Albert Flórián.
Gólszerzők: Papp L. (90+1.), ill. Túróczy (63.), Diószegi (89.).
Németh Zsolt: – Nem voltak optimálisak az előjelek. Sok sérültünk volt, válogatottba mentek ketten. Azt kértem a lányoktól, hogy nagy akarattal, szenvedéllyel futballozzanak, csak úgy mint az előző héten. Szerintem ez sikerült. Megnehezítettük a kupaaspiráns dolgát. Az első félidőben remekül zártuk a területek, egyetlen lehetősége volt a végén z ellenfelünknek. Mi a kontráinkkal nem tudtunk a kapu elé kerülni. Helyt álltunk rendesen!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában