Kosárlabda

2 órája

Az NKA Universitas Pécs simán verte a Sopront is

Megvan a második is. Az NB I. 2. fordulójában kemény védekezéssel legyőzte az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata a Sopront, amely rossz dobóformát fogott ki.

Kvanduk Bence

Jobban kapta el a kezdést az NKA Universitas Pécs, mint vendége a Sopron. Így szép lassan el tudott szakadni ellenfelétől, amelynek nem igazán ízlett Bacsovicsék kemény védekezése. 

NKA Universitas Pécs
Meleg zsákolása indította be igazán az NKA Universitas Pécs csapatát
Fotó: Löffler Péter

Rossz dobásokra késztette Csirke Ferenc együttese riválisát, amely rettenetesen dobta a triplákat, s ezzel gyakorlatilag meg is ásta a saját sírját. Végig volt egy biztos előnye az akadémistáknak, illetve amikor a harmadik negyed elején elkezdtek zárkózni a vendégek, jött egy Nikolics és egy Durmo hármas, amivel ismét tetemes lett az előny. A nagyot küzdő soproniakban nem volt annyi, hogy komolyabban megnehezítsék a Remy Abellel kiegészülő NKA Pécs dolgát. Az amerikai légiós bemutatkozása is egyébként jól sikerült, 50 százalékos hatékonysággal szórt 20 pontot.

NKA Universitas Pécs–Sopron 81–70 (20–14, 18–16, 23–19, 20–21)

Férfi kosárlabda NB I., 2. forduló. Vezette: Cziffra, Goda, Jakab.
NKA: NIKOLICS 13, Brbaklic, DURMO 18/6, Meleg 15, Bacsovics 8. Csere: ABELL 20/9, Kerpel-Fronius, Scherer 7/3, Rátgéber T. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Sopron: Edwards 10, Fofana 7, Mucius 11/3, Molnár M. 8, GARRETT 15. Csere: Kucsera, TAKÁCS K. 12, Fazekas 7/3, Csendes. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában