Kaláka

2 órája

Pécsett is megnézhetjük a legendás együttesről szóló filmet

Megalakulásuk 55. évében egész estés dokumentumfilm készült a legendás Kaláka együttesről, Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig címmel. A 96 perces alkotást Pécsen az Apolló Moziban két alkalommal - október 6-án 17 órától és október 13-án 17:30-tól - tekinthetik meg a filmet az érdeklődők.

Bama.hu

Egészen bensőséges pillanatokat is elkaphatunk

Fotó: MW

A hivatalos sajtóközlemény szerint egy zenekar négy tagja útnak indul egy olyan városba, amelyről már évtizedek óta énekelnek, de még sosem jártak ott. A kolumbiai Cartagena-ban életükben először éneklik el Kányádi Sándor Románc című, magához a városhoz írt szerelmes versét. 

Az 55 éve muzsikáló Kaláka együttes megzenésített verseit már a harmadik generáció fújja kívülről. A Kaláka mindenütt ugyanazt jelenti a magyaroknak, bárhol is éljenek a világban: nyelvi és kulturális közösséget, összetartozást a verseken és a dalokon keresztül – a Kárpátoktól a Karib-tengerig.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában