Gazdaságmodellezés

2024.07.07. 11:00

A pécsi közgáz tanára elismerésben részesült

Még 2000-ben alapította meg a Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége a Krekó Béla díjat, amit a gazdaságmodellezés területén folytatott eredményes kutatómunkáért, illetve a társaság szakmai tevékenységének tartós, aktív segítéséért lehet elnyerni.

Czeczon Enikő

Forrás: Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Az elismerés névadója 1915-ben született, és elévülhetetlen érdemeket szerzett a gazdaságmodellezés területén eredményes munkájával. Élete során számos kitüntetést vehetett át, mint például a Magyar Népköztársaság Érdemérem ezüst fokozatát, a Felsőoktatás Kiváló Dolgozója elismerést, a Neumann díjat.  

A Krekó Béla tiszteletére létrehozott díjat évente egy alkalommal adja át a GMT elnöksége, amit az idei esztendőben a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, az EconNet kutatócsoport vezetője, dr. Sebestyén Tamás vehette át. 

A kar honlapján olvasható, hogy Sebestyén Tamás több éves eredményes tevékenységet fejtett ki a társaság tagjaként, konferenciák állandó előadója és a Szigma folyóirat aktív szerzője. Az egyetemi tanárnak nagy szerepe van abban, hogy a hálózatelmélet témaköre jelen van a szakma hazai képviselőinek gondolkodásában, s az utánpótlás nevelésében nyújtott teljesítménye is kiemelkedő.

A 2023-ban először megrendezett Fiatal Kutatók Fórumán is aktívan részt vettek a díjazott körül frissen doktorált hallgatók, akik közül négynek témavezetője is volt. Mindezek mellett kedves, barátságos természete, mindig pozitív hozzáállása és szerénysége is példamutató. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában