Pétanque-versenyt rendeznek

2023.09.03. 12:30

Nem lesz kegyelem, mindenki golyót kap

Különleges versenyt rendeznek szeptember 23-án, szombaton, Pécsett, a Verseny utcában, a PVSK telephelyén – minden résztvevő ugyanis golyót kap.

Bama.hu

A PVSK pétanque szakosztálya rendezi azt a versenyt, amelynek elsődleges célja, hogy játéklehetőséget biztosítsanak a sportággal ismerkedőknek és azoknak, akik eddig csak alkalomszerűen pétanque-oztak. 

A nevező két vagy három fős csapatok kortól és nemtől függetlenül összeállíthatók. A verseny lebonyolítását a nevezett csapatok számának függvényében határozzák majd meg. Golyókat a szervezők biztosítanak.

Ha valaki nem ismerné, a pétanque francia eredetű golyójáték. Neve a „mozdulatlan lábak” jelentésű francia pieds tanqués kifejezés szavainak összevonásából származik. A pétanque golyó fémből készül, átmérője legalább 70,5 milliméter és legfeljebb 80 milliméter. A kivétel az élénk színűre festett célgolyó, az „Öcsi”, amelynek anyaga fa, vagy műanyagból készül, átmérője 30 milliméter. A játékban először az Öcsit dobja el a kezdő csapat, ami nem érhet semmihez és senkihez, és úgy kell megállnia, hogy a dobókörből legalább hat, legfeljebb tíz méter távolságra legyen, a pálya szélétől és bármilyen akadálytól pedig legalább egy méterre. A cél a saját golyót minél közelebb juttatni az Öcsihez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában