Nem állnak meg

2022.01.29. 13:51

Mertek, mernek nagyot álmodni Mágocs város vezetői

Több pályázat pozitív elbírálást kapott, illetve újakra jelentkezett a baranyai város, tette közzé a hírt Mágocs polgármestere, Bogyayné Gál Tünde.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A város korábban tartaléklistára került a Magyar Falu Program keretén belül meghirdetett a Felelős állattartásról szóló pályázaton, ám tavaly év végén érkezett a hír: 1,5 millió forint áll rendelkezésükre a kutyák és macskák ivartalanítására, chippel jelölésére és veszettség elleni oltására. Mint a polgármester a közösségi oldalon közölte, a pályázaton az előzetesen már regisztrált állattartók vehetnek részt, akiket a megadott elérhetőségeiken az önkormányzat munkatársai értesítenek januárban. Pályázati forrásból újulhat meg, több mint hétmillió forintból, a temetői aszfaltút, illetve a vadkerítés telepítésére is sor kerülhet, továbbá pályázati forrásból és önerőből elkezdődhetett a Templom téri járda felújítása. 

Egy nagyobb beruházás előkészítése is elkezdődött. A Baranya Megyei Önkormányzattal közösen pályáznak a Templom tér fejlesztésére és Művelődési Ház korszerűsítésére, amely uniós forrásból valósulhatna meg. A tervek szerint a tér olyan térburkolatot kapna, ami alkalmas lenne szabadtéri rendezvények megtartásához színpad és nézőtér kialakítására, illetve a közvilágítás, zöldterületek rendezése, padok, okoseszközök elhelyezése is tervben van. A Művelődési Ház korszerűsítése és fejlesztése tartalmazza, hogy a hátsó udvarban kültéri rendezvénytért alakítanának ki, mobil színpaddal. A pályázat benyújtásához szükséges tanulmányt, műszaki terveket elkészítették, és a támogatási kérelmet (250 millió forintra) határ­időre benyújtották. Zs. J. 

 

Nem állnak meg

A Magyar Falu Program keretében többek között pályáznak a ravatalozó felújítására, a szükséges kommunális eszközök beszerzésére, önkormányzati utak burkolatjavítására, újraaszfaltozására, közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatására. Azt is kihangsúlyozta a polgármester, hogy a program civil keretének pályázati felhívására az önkormányzat a Mágocson működő egyesületekkel egyeztet és segítséget nyújt pályázataikban. 

 

Több intézmény is megújult a hegyháti kisvárosban

Fotó: L. L.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában