Ska-Pécs

2 órája

Nosztalgiából újra összeáll a hétvégére a pécsi együttes

Kicsit nosztalgiázhatnak a ska műfaj szerelmesei, mivel a hétvégére újra összeáll két koncert erejéig a Ska-Pécs. Folytatást nem tervez a pécsi együttes, a régi szép emlékek felidézése a cél.

Jusztin Levente

A ska műfaj baranyai kedvelői a kétezres években igen szerencsésnek mondhatták magukat, hiszen egy országos hírnevű, pécsi együttes működött a vármegyeszékhelyen. A Ska-Pécs felpörgető buliját újra átélhetik a rajongók, mivel újra összeáll az együttes két koncert erejéig.

pécsi együttes, ska-pécs
2024-ben újra összeáll a pécsi együttes, a Ska-Pécs két napig őrületes hangulatot fog teremteni.
Fotó: Ska-Pécs

A régi szép emlékeket támasztja fel a pécsi együttes

Horváth Lászlóval beszélgettünk a koncertről – ő szervezi a két napos bulit. A baráti kapcsolatok megmaradtak a zenekar tagjai között, egy közösen eltöltött estén jött az ötlet, mi lenne, ha megmozgatva a régi tagokat és az egykori rajongókat, újra ska-őrület lenne úrrá a városon. Korábban összeálltak már egy ilyen koncertre még 2020-ban, akkor a Pécsi Estben tartottak közös estét a Hétköznapi Csalódással. Viszont most a helyszín a Szabadkikötő, és két napon is, október 25-én és 26-án is színpadra lép az együttes.

A rengeteg logisztikai tennivaló ellenére végül a két nap során a bandából 12 tag lép színpadra, különböző érából, így ezért is lehet izgalmas a rajongók számára. Nem csupán koncerteket, de közös lakomát is terveznek, hogy újra összeálljon az a ska-közösség, amelyik régebben is együtt mozgott. Horváth elmondása szerint mindenki kicsit őszesebben érkezik, de ugyanolyan lendülettel állnak a színpadra a zenészek, mint fénykorukban.

A Facebook-eseménynél lehet érdeklődni a pontos dátumról és a jegyekről.

Ska-Pécs mindig üde színfoltnak számít

A zenekar 2005 végén alakult Pécsett azzal a céllal, hogy a spanyol/baszk származású Ska-P dalait adja elő. A zenei stílust tekintve a műfaj egyfajta egyvelegnek tekinthető. A ska zenei alapok mellett ugyanúgy feltünnek latinos, folklór elemek, mint rockos betétek. A zenekar 2014-ben vette fel első nagylemezét Magyar Vírus címmel, de leginkább a koncertjeikkel hódították meg az országot. Magyarország minden fesztiválján játszottak már, sőt, külföldön is több alkalommal képviselték hazánkat. Aktívan 2016-ig működött a zenekar, azóta többen már nem is a környéken élnek. A mostani hétvége ezért is különleges, hiszen újra egymásra találhatnak barátok, ismerősök, rajongók és még a zenekar is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában