Népszerűség

2 órája

Egymillió turista vette már célba a Pécsi Püspökséget

A székesegyház hatvan méter magas, kilátóként is funkcionáló tornyában köszöntötte egymilliomodik látogatóját a Pécsi Püspökség nemrég. Ezen kívül a Nemzeti Emlékhely Programnak is részévé váltak a pécsi püspökség nevezetességei.

Wald Kata

A székesegyház népszerűsége töretlen

Forrás: MW

Fotó: Laufer László

Tíz évvel ezelőtti megnyitása óta több mint egymillió vendég váltott jegyet a Pécsi Püspökség turisztikai célpontként is megtekinthető helyszíneire -  a tapasztalatok szerint a legnépszerűbbek a székesegyház, a dzsámi, és a Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom, de sok turista kíváncsi a Püspöki KincsTárra, a Dóm Kőtárra és a Püspöki Palota látogatható épületrészeire is. 

egymillió látogató székesegyház
Több mint egymillió látogató csodálta már meg a Pécsi Püspökség látnivalóit  
Fotó: KOVACS LILIANA

A látogatószám nyáron átlépte az egymillió főt

A Pécsi Egyházmegye közlése szerint az összesített látogatószám idén nyáron átlépte az egymillió főt - a jelentős mérföldkövet a püspökség nyereményjátékkal ünnepelte, melyben egy szerencsés látogató egy exkluzív, privát idegenvezetésen vehetett részt. 

- A nyertest a székesegyház hatvan méter magas, kilátóként is működő délkeleti tornyában köszöntötték pezsgővel a püspökség munkatársai, majd a templom karzatáról hallgathatta a templom orgonistájának játékát, illetve meg is szólaltathatta a hangszert. Mindemellett a nyertes egy gasztro-kulturális pécsi élményhétvégére is meghívást kapott - közölte a Pécsi Egyházmegye. 

Idén szeptembertől újdonság, hogy a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Program egyik helyszíne lett a pécsi székesegyház, ami a püspöki palotával és a püspökvárral együtt az élményszerű ismeretszerzés szolgálatában áll az iskolai csoportok részére. 

A Nemzeti Emlékhely Program 7–11. évfolyamos diákok osztályközösségei számára kínál helyszíni, élményalapú tananyag-feldolgozási lehetőséget tanulmányi kirándulás formájában, melynek keretében 47 nemzeti és történelmi emlékhelyet látogathatnak meg díjmentesen, múzeumpedagógiai vezetéssel. Cél, hogy iskolai szervezésben minden gyerek legalább egyszer eljusson egy nemzeti vagy történelmi színtérre.

A program keretein belül első alkalommal október 14-én látogattak diákok a pécsi székesegyház, a püspöki palota és a középkori egyetem történelmi emlékhelyére.

A Pécsre látogatók valódi időutazáson vehetnek részt, hiszen bármerre lépnek, különböző történelmi korszakok nyomaiba botlanak – hirdeti a program.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában