Fejlesztésben

1 órája

A szakképzés újraindítása a cél

Újraindulhat a szakképzés Bólyban - duális rendszerű oktatási intézmény indítását tervezi a Pécsi Református Kollégium.

Wald Kata

Újraindulhat a szakképzés Bólyban - duális rendszerű oktatási intézmény indítását tervezi a Pécsi Református Kollégium. Bóly önkormányzata a szükséges infrastruktúra biztosítását vállalta - Fehérvári Dávid, a város polgármestere kérdésünkre elmondta, a régi szakképző iskola négy tantermét bocsátják rendelkezésre, ezen kívül igény esetén kollégiumi férőhelyeket is tudnak biztosítani a diákoknak. 

szakképzés ipari park
Az ipari park vállalkozásai is foglalkoztatnák a szakképzésben résztvevő diákokat
Fotó: Bencsik Adam / Forrás: MW

A szakképzés a helyi cégeknek is kedvez

A szakképző intézmény duális rendszerben, azaz, a térség vállalkozásaival összefogva, az ő igényeiket figyelembe véve képzi a diákokat azokra a versenyképes szakmákra, amelyekre a térség iparágaiban és szolgáltatásaiban valódi igény van - ez Bóly esetében azt jelenti, hogy a városban és a környékén működő szociális intézmények, mezőgazdasági vállalkozások, valamint az ipari park cégei is foglalkoztatni tudnák a diákokat.  

A szakképző iskola indításához a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, megfelelő számú jelentkező esetén a terv szerint az iskola 2025 szeptemberétől kezdi meg működését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában