Bama.hu podcast

2024.06.26. 21:01

Pusker Péter, a Zsolnay Fényfesztivál művészeti vezetője volt vendégünk

Gungl László

Nem volt könnyű az indulás, ám mostanra elérték, hogy nemzetközi szinten is a legrangosabbak közt tartják számon a jövő héten kezdődő Zsolnay Fényfesztivált. Pusker Péter, a fesztivál művészeti vezetője volt a műsorunk vendége.

Hazai és külföldi művészek épületvetítései, az egyedi helyszínekre készített fényalkotásai ejtik ámulatba a látogatókat Pécs hangulatos utcáin, terein, a város galériáiban és néhány olyan kivételes helyszínen, amelyek csak a fesztiválra nyílnak meg a közönség előtt. Ez az összesen húsz helyszín alkotja a fény útját. A jövő héten kezdődő Zsolnay Fényfesztiválon az érdeklődők találkozhatnak analóg és digitális technikán alapuló alkotásokkal, statikus és interaktívan irányítható installációkkal, és természetesen nem hiányzik a mesterséges intelligencia sem. A fesztivál művészeti vezetője, Pusker Péter, azt mondja, hogy nem volt könnyű az indulás, de nyolc év alatt elérték, hogy mára nemzetközi szinten is a legjobbak közt jegyzik a Zsolnay Fényfesztivált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában