Strandfoci

2024.06.29. 16:04

A Marseille legyőzése csak a kezdet volt, hazai sporttörténelmet írhatnak

Móga Richárd

Forrás: Bonyhád BFC

Történelmi lehetőség kapujában a PTE-PEAC futsalcsapatának, valamint a Bóly labdarúgócsapatának alapemberét, Vénosz Somát is a soraiban tudó Bonyhád BFC, ugyanis a tolnai klub ott lehet a szeptemberi Strandlabdarúgó Klubvilágbajnokságon, Olaszországban.

Az együttes néhány hete legyőzte a Marseille, a Slavia Praha, valamint a Napoli csapatát is a Strandlabdarúgó Európai Bajnokok Tornája keretein belül, s ennek a szép szereplésnek is köszönhetően ott lehet a világ legnagyobb klubjait és legjobb játékosait felvonultató klubvilágbajnokságon. Ez óriási esély, pláne úgy, hogy korábban sem labdarúgásban, sem futsalban, sem strandlabdarúgásban nem szerepelt még soha egyetlen magyar alakulat a klubvilágbajnokságon, így a Bonyhád BFC lehet az első.

A brigád tehát gőzerővel készül a hazai bajnokság jövő hétvégén esedékes döntőjére. Egy szó mint száz: a tornán való részvétellel a csapat hazai sporttörténelmet írhatna, és garantáltan betörne a világranglistán a TOP100-ba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában