Strandfoci

2024.06.12. 17:01

Szenzáció: a Marseille és a Slavia Praha csapatát is legyőzte a magyar együttes

Móga Richárd

Forrás: Hungarian Beach Soccer Federation

A PTE-PEAC futsalcsapatának, valamint a Bóly labdarúgócsapatának alapembere, Vénosz Soma is tagja annak az újonc Bonyhád BFC-nek, amely a Strandlabdarúgó Európai Bajnokok Tornáján sziporkázik a portugáliai Nazarében.

A tolnai együttes előzetesen sem számíthatott sétagaloppra, ugyanis a rekordgyőztes, brazil és portugál világsztárokkal felálló portugál bajnok Braga, a francia válogatott gerincét adót Marseille, valamint a cseh kirakatcsapat, Slavia Praha elleni csatára lehetett készülni.

A nyitónapon két harmadig jól tartotta magát a Braga ellen Bölcsföldi Zoltán alakulata, azonban az utolsó tizenkét percben kijött a tudásbéli különbség (1–10). Ennek ellenére nem dőlt kardjába a tolnai klub, sőt, jött az első óriási bravúr, méghozzá a világranglista kilencedik helyén tanyázó Marseille ellen. Az ötödik percben a 72-szeres japán válogatott Takasuke Goto találatával ugyan előnybe került a francia brigád, de a második játékrészben előbb Vénosz Soma, majd Patócs Richárd is betalált, megfordítva a találkozó állását. Erre a galloktól jött még válasz, de Patócs még kétszer bevette az rivális kapuját, amivel az újonc Bonyhád BFC történelmi győzelmet ünnepelhetett az Európai Bajnokok Tornáján (2–4)!

Az utolsó csoportmeccsen a papíron leginkább verhető Slavia Praha következett: Genczler Kornél nyitotta meg a gólcsapot, majd Patócs Richárd duplázott, a kettő között viszont a prágai együttes is betalált egyszer. A második tizenkét perc cseh piros lappal és újabb Patócs-találattal indult, és bár egy gólra ennek a harmadnak, majd a találkozó végén is visszajött az ellenfél, egyenlíteni már nem tudott (5–4). Ezzel tehát másodikként jutott tovább a csoportjából a Bonyhád, szerdán délután pedig már a spanyol Roses Platja ellen lehetett megmérkőzni a nyolcaddöntőben.

A jó kezdés ellenére az újabb bravúr elmaradt (4–2), igaz, a magyar csapat nem számíthatott legeredményesebb játékosára, Patócs Richárdra. Természetesen továbbra sincs megállás, csütörtökön a görög bajnok ellen következhet a helyosztó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában