Természetbeni ellátás

1 órája

Szeptember végéig lehet igényelni a szociális célú tűzifát

A nagypalli önkormányzat ez évben is sikeresen pályázott a szociális tűzifa programban.

Bama.hu

Fotó: Bujdos Tibor

Szociális célú tűzifa támogatás természetbeni ellátásként adható annak a személynek vagy családnak, aki a lakásának vagy lakása egy részének a fűtését fatüzelésre alkalmas tüzelőberendezéssel biztosítja, és akinek háztartásában együtt élő személyek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, egyszemélyes háztartás esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350%-át, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 165%-át, egyedülálló szülő esetén 180%-át. Továbbá a 80 évet betöltött egyedül élő személy esetén, ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 500%-át.

Nem állapítható meg tűzifa támogatás annak a személynek, aki erdőgazdálkodó, erdőtulajdonos, vagy az elmúlt két évben engedéllyel fakitermelést végzett; olyan ingatlanban lakik, amely nem tűzifával fűtött; üresen álló, nem lakott ingatlanra igényli, amelyben életvitelszerűen nem lakik, vagy lakhatásra alkalmatlan. 

A kérelmekhez a nyomtatványt a nagypalli önkormányzati hivatalban lehet átvenni.
Benyújtási határidő: 2024. szeptember 30.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában