Hitélet

2024.06.29. 16:20

Ünnepi búcsúra várják a híveket Máriakéménden

Sarlós Boldogasszony búcsúját ünneplik június 30-án a máriakéméndi kegyhelyen.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Sarlós Boldogasszony ünnepén a kereszténység arról az eseményről emlékezik meg, amikor Szűz Mária, méhében Jézussal meglátogatta rokonát, az ugyancsak gyermeket - Keresztelő Jánost - váró Erzsébetet.

A máriakéméndi búcsú különlegessége, hogy a szentmisét a 20 évvel ezelőtt elhunyt máriakéméndi esperes-plébános, Petri György atya lelki üdvéért ajánlják fel.

– Petri György atya meghatározó volt Máriakéménd és több környékbeli település életében, hiszen 1965-től 1997-ig közel 33 évet szolgált mindvégig egy helyen, vezetve a Máriakéméndi Plébániát. Az idei Sarlós Boldogasszony búcsúi szentmisét érte ajánljuk fel

 - adta hírül Biki Endre Gábor, a kegytemplom gondnoka.

Az ünnepi alkalom június 30-án 9.30-kor megemlékezéssel és koszorúzással veszi kezdetét Petri György néhai plébános sírjánál. Ezt követően a kegytemplomban Biki Endre Gábor a kegyhely történetét ismerteti.

Néhai Petri György esperes-plébános (1931. 01. 01. - 2004. 07. 05.) emlékére, halálának 20. évfordulóján az ünnepi szentmisét 10 órakor Bukovics István atya celebrálja.

Petri György 1965-1997 között szolgált Máriakéménden, utolsó éveiben négy települést látott el, Kátolyt, Máriakéméndet, Szederkényt és Monyoródot. A szervezők kérik a négy falu híveit, hogy aki ismerte és szerette a hosszú időn át itt szolgáló atyát, az tisztelje meg emlékét az ünnepen való jelenlétével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában