Bama.hu podcast

2024.06.27. 21:27

Nedjalkov Balázs volt a vendégünk

Gungl László

Kétszáz mérföldes terepfutás Amerikában egy festői tó körül. A pécsi sportolónak hetvenkét órára volt szüksége, hogy megtegye ezt a távot. Nedjalkov Balázs volt a vendégünk.

A pécsi Nedjalkov Balázs is rajthoz állt a „Tahoe 200” terepfutó versenyen, amit Észak-Amerika legnagyobb és egyik legszebb alpesi tava mellett rendeztek meg a múlt héten. A kétszáz mérföldes távot – ami körülbelül 320 kilométer – valamivel több mint hetvenkét óra alatt teljesítette, és ezzel tizenkettedikként ért célba. A sportoló a táv első harmadán súlyos fejsérülést szenvedett, de nem adta fel, futott tovább a tizennyolc kilométerre lévő következő ellenőrző pontig, ahol már orvos várta és szakszerűen ellátta a sebet. Mint mondja, számos kihívást teljesített már életében, de a mostani volt az eddigi legnagyobb. Pihenésre nem sok ideje jut, ugyanis már készül a barátjával a következő versenyre, ami júliusban lesz az Alpokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában