Adomány

2024.06.30. 08:20

Tanszerekkel segítik a rászoruló gyerekeket

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Elkezdte a hagyományos országos tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat - több mint egy évtizede minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját a segélyszervezet. A „Radírozzuk ki a különbségeket!" program célja, hogy Kárpát-medence-szerte legalább 1358 hátrányos helyzetű gyermek tanévkezdése válhasson örömtelibbé, csökkentve a rászoruló családok iskolakezdéssel járó kiadásait. Az adománygyűjtéshez tárgyi és pénzügyi felajánlással is lehet csatlakozni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat közlése szerint a támogatottak között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél nevelkedő diákok, valamint a háború elől elmenekült és határon túli gyermekek is vannak. Tárgyi adományként augusztus 10-ig fogadnak új vagy használt, de jó állapotú iskolatáskákat és tolltartókat, valamint újonnan vásárolt iskolaszereket, az anyagi felajánlásokat pedig egészen a nyár végéig meg lehet tenni. Az adományokat még iskolakezdés előtt eljuttatja a szeretetszolgálat a rászorulóknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!