Gratulálunk!

2024.06.28. 16:40

Közel négyszázötvenen vették át diplomájukat a Széchenyi téren - videó

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar oklevélátadó ünnepségének 2012-óta hagyományosan a Széchenyi tér adott otthont Pécs történelmi belvárosában. Ez az idei évben sem lehetett másként, június 28-án két turnusban - délelőtt és délután - vehették át diplomájukat és együtt ünnepeltek a frissen avatott egészségtudományi, sporttudományi, társadalomtudományi és szociális szakemberek. Többek között gyógytornászok, védőnők, szülésznők, sürgősségi szakápolók, mentőtisztek, dietetikusok, radiográfusok. A kar legkiemeltebb rendezvényén a délelőtti etapban 249-en, míg a délutáni részben 192-en kapták meg okleveleiket.

Az eseményen részt vett az Egészségtudományi Kar és az egyetem vezetősége, a kar oktatói. Beszédet mondott Baji Balázs vezérigazgató-helyettes is, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár képviseletében. A tanév záró rendezvényeként az ünnepség lehetőséget nyújtott az eredmények összegzésére is. A PTE ETK 1989-es megalakulását követően 1993-ban adta ki az első egészségtudományi okleveleket nyári oklevélátadó ünnepség keretében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!