Celebfigyelő

2024.06.30. 22:00

Így foglald le a gyereket nyáron - Sáfrány Emese segít

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Mate Krisztian

Elérkezett a nyári szünet, a gyerekek végeláthatatlan energiával rendelkeznek ilyenkor is. Hiába van az udvaron medence, trambulin, ezernyi labda, ők általában még is unatkoznak. 

Emese most azonban egy olyan ötlettel rukkolt elő, amelyet te is könnyedén el tudsz készíteni otthon, mindössze pár kiegészítővel, hogy aztán a gyermeked kellőképpen elfáradjon és mellett mozogjon is!

Te kipróbálnád?

@safrany_emese Ha a gyerekek nem mozognak eleget, az negatívan befolyásolja az egészségüket és teljesítményüket.
Nagyobb az esélyük a túlsúlyra és az egészségügyi problémákra, valamint nehezebben tanulnak és, nehezebben illeszkednek be a társas környezetbe is A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás után javul a figyelem, egyensúly, a mozgás koordináció, a beszéd érthetősége. Ezek a fajta feladatok nem csupán fizikálisan, de mentálisan is fejlesztik a gyerekeket. A jobb és bal agyféltekét is használniuk kell, így megelőzhető a későbbi diszlexia, diszkalkulia kialakulása. A gyerekek mozgásfejlesztése nem csupán a testüket és a tudatukat fejleszti, hanem a személyiségükre is hatással van. Megtanulnak küzdeni, kialakul bennük a fejlődésre való igény, rendszerességet és fegyelmet tanulnak. #agility #gyerek #gyermekfejlesztés #gyerekmozgás #gyerektorna #gyerekkelazélet ♬ eredeti hang - Sáfrány Emese

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában