Igénylés

2024.07.02. 11:30

Segítséget nyújt az önkormányzat a tanévkezdéshez

Ugyan néhány napja ért csak véget az idei tanév, ám a szülőknek lassan gondolniuk kell a szeptemberre, beszerezni a diákoknak a szükséges tanszereket. Sellye város önkormányzata ebben nyújt segítséget a családoknak.

Tóth Viktória

Fotó: Alberto_Rodriguez

A képviselő-testület rendelete értelmében a következő nevelési év és tanévkezdés megkönnyítése érdekében nevelési és tanévkezdési támogatást nyújtanak. Erre az a szülő vagy törvényes képviselő nyújthat be kérelmet, akinek gyermeke óvodás, általános, vagy középiskolás, valamint azon nagykorú részére, aki nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytat. 

Fontos kitétel, hogy a családban az 1 főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 142.500 forintot, illetve gyermekét egyedül nevelő szülő esetén az 1 főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 156.750 forintot.  A Szociális és Egészségügyi Bizottság a kérelem benyújtására nyitva álló  határidőt július 2. és július 15. között határozta meg. A kérelmeket a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben lehet leadni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!